Bărbați de 10

De la Nuremberg, MIRCEA BARNA, fostul căpitan al Naționalei de baschet a României, își ajută românii de acasă

De Mircea Barna auzisem doar. Fusese odinioară căpitanul Naționalei de baschet a României, însă de mai mulți ani – chiar foarte mulți – trăiește în Germania. Face parte așadar din diaspora noastră. Mai mult, este un reprezentant de frunte al acesteia – și asta nu numai pentru că este un om de afceri de succes, ci și pentru că nu contenește a-i sprijini , în orice fel, pe românii din țară.
L-am cunoscut anul trecut – ce bucurie! – când ne-a și oferit, de altfel, un interviu pentru emisiunea de la TVR, “Femei de 10, bărbați de 10”. Dialogul a fost unul plin de conținut însă relaxat; nici nu bănuiam pe atunci ce grozăvie avea să trăiască planeta. Apoi m-am întors la București, rămânând într-un contact permanent cu marele nostru sportiv. Prin Asociația sa “Împreună pentru o Românie modernă”, Mircea Barna a reușit să acorde, în repetate rânduri, câte un ajutor substanțial, unor cazuri emoționante prezentate în emisiunile noastre.
Și…a venit coronavirusul.
Distanțele dintre oameni au crescut, viața popoarelor s-a dat peste cap. Empatic și atent la problemele din țara sa, iubindu-i pe români cu puterea cu care își iubește propria familie, Mircea Barna nu a putut să stea deoparte. Și-a mobilizat inimoasa echipă de la Cluj și…au început să producă elemente necesare spitalelor din România. Iar planurile de ajutor ale lui Mircea Barna și ale tovarășilor săi de fapte bune nu se opresc nici pe departe aici.
M-am bucurat să stau de vorbă cu românul de nota 10, trăitor la Nuremberg, în speranța că exemplul său va fi urmat și de alți reprezentanți ai diasporei române.
Iată interviul și haideți să-l aplaudăm cu toții pe Mircea Barna!

Editor imagine : Marian Grigore

Femei de 10 pe Facebook