Ea și El

              De ce se duce naibii fericirea conjugală?!?

 

O căsnicie armonioasă – oare nu acesta este dezideratul fiecărie femei? Dar oare este posibilă fericirea conjugală deplină? Și de ce anume depinde ea? 

Înțelegerea reciprocă – iată ce înseamnă o căsnicie sănătoasă! 

Pentru a te simți fericit, îți trebuie ceva mai mult decât un servici bun, o gașcă de prieteni , un hobby pasionant și vacanțe vesele. Îți trebuie și o relație stabilă, care să aibă ca fundament dragostea . 

O căsnicie puternică înseamnă o înțelegere perfectă între cei doi. Chiar dacă uneori vă mai certați și aveți divergențe de opinie, aveți nevoie de un om care să vă înțeleagă , să vă susțină și căruia îi puteți împărtăși emoțiile voastre, pozitive sau negative. 

“Mă uit la tine ca într-o oglindă”. 

Cel mai adesea, o căsnicie puternică este garantată de faptul că cei doi se aseamănă de la bun început. Marea majoritate a cuplurilor în care partenerii au cam aceeași vârstă, vorbesc aceeași limbă și au interese asemănătoare, rezistă cel puțin 20 de ani împreună. Acestea sunt rezultatele analiștilor din Centrul de studii privind familia. Odată cu trecerea timpului, influența reciprocă a partenerilor,  unul asupra celuilalt, se intensifică : petreceți mai mult timp împreună, vă împrumutați obiceiurile, începeți să semănați unul cu celălalt. 

Uneori aceste schimburi au o influență favorabilă asupra vieții de cuplu : partenerii se lasă de fumat, încep să facă sport, să citească, să asculte muzică, să se dezvolte atât fizic, cât și sufleteste. Astfel de căsnicii nu sunt numai fericite, ci și sănătoase. Din ele rezultă copii reușiți și familiile rămân unite mult timp, susținându-se reciproc și ajutându-se la nevoie.  

A-ți găsi jumătatea de viață – aceasta este adevărata fericire. 

A păstra acest sentiment al iubirii nealterat, a-l perpetua în timp și a nu-l scufunda în marea de probleme cotidiene – iată principala sarcină ambilor parteneri. Nu poți iubi pur și simplu, trebuie să-ți demonstrezi în fiecare zi iubirea, indiferent de problemele și grijile pe care le ai. Ia amintiți-vă : cand  a fost ultima oară cand le-ați zambit soților voștri, din senin, fără niciun motiv? Sau cand i-ați salutat nu cu banalul “Bună! “ ci cu fraza “Te sărut, iubitule! Mi-a fost atât de dor de tine!” ? Răspundeți-ne sincer,  fără nici pic de ironie. 

Alungați din mintea voastră, pentru o clipă,  problemele pe care le aveți, uitați că trebuie să dați cu aspiratorul sau că mâine aveți ședință cu părinții la cel mic! Amintiți-vă că fost o vreme când erați topite după soții voștri, priviți vechile fotografii.. Nici nu v-ați schimbat chiar atât de mult, dar ați uitat cat de veseli erați amândoi, cat de drăgăstoase vă erau privirile. Apropiați-vă de soții voștri și povestiți-le toate lucrurile pe care nu ați apucat să le spuneți , în ultima vreme! 

Sursa : www.garmoniazhizni.com

Publicitate