Frumusețe

De ce ni se îngălbenesc dinții? Iată 5 cauze la care nu te-ai fi gândit!

 

Vârsta 

Culoarea uzuală a dinților este albul. Ea nu depinde atât de “smalțul” dinților, cât mai ales de dentină – țesutul de sub email și are o culoare gălbuie. Cu cât este mai puternic albul emailului, cu atât par mai albi dinții. Odată cu trecerea anilor, emailul se subțiază și dentina se vede mai bine, ceea ce duce la “îngălbenirea” dinților. Ceea ce e un fapt firesc.

Mușcătura greșită

Aceasta este boala omului contemporan, nu este genetică ci este dictată de alimentația necorespunzătoare și de obiceiuri nefaste. Mușcând greșit, emailul dinților are de suferit și, din nou, dentina cea  gălbuie iese la suprafață. 

 

Consumul exagerat de cafea și vin

Ceaiul tare, cafeaua și vinul roșu lasă urme pe smalțul dintilor. La cafea e simplu : trebuie s-o bem cu lapte, sau printr-un pai. 

Traumele dinților

Traumele dinților, cu afectarea gingiei și plombarea lor cu plombe ce conțin metale, nu fac deloc bine dinților noștri. Dar in acest caz e de înțeles că primeaza sănătatea, in fața esteticului. Vestea hună este, in acest caz, că pierderea culorii albe a dinților este temporară. Bicarbonatul de sodiu, cărbunele, pastele de dinți care albesc – toate astea n-au nicio legătură cu albirea reală a dinților, ci dau doar o senzație temporară de albire. In schimb, o albire profesionistă , cu ajutorul lămpii, actionează fix asupra dentinei, efectul fiind unul de durată. Dacă te-ai decis să-ți albești tu singură  dinții, in condiții casnice, folosește fermenți naturali : ananas sau papaya.  

Otrăvirea organismului

Este o cauză rară, dar nu trebuie neglijată. Otrăvirea cu metale grele, precum și unele imbolnăviri infecțioase sau sistemice, acționează și ele asupra culorii dinților. 

Sursa : lady.mail.ru