Acasă la mine

Nu mai risipiți mâncarea! Iată 5 pași pentru a evita această greșeală

 

Ni se întămplă să constatăm că aruncăm cam multă mâncare. Și asta ne dă o senzație tare neplăcută. Dacă vrem să scăpăm de acest obicei nociv, nu trebuie decât să urmăm cei 5 pași de mai jos : 

  1. Cumpărați cu măsură 

Cosul se umple al naibii de ușor  in supermarket. Dar oare vom apuca sa consumam tot ce am vârât în el  îniante de a se strica? Mergeți la cumparături cu o listă facută de acasă, in care să includeți doar strictul necesar și nu va abateți de la ea. 

2. Verificați  termenul de valabilitate al cumpărăturilor

Astfel veți evita să cumpărați alimente care se vor strica înainte de a apuca sa le mâncati. E bine să luați ochelarii cu voi! 

3. Organizeaza-ți vă alimentele cumpărate. 

   Asta odată ce ați ajuns acasă. Depozitați-le in frigider sau dulap in functie de termenul de valabilitate și consumați-le in această ordine.  

4. Depozitați-va alimentele în spații potrivite 

Adică fie în frigider, fie în congelator, în cămară sau chiar pe masa din bucătărie. Asta in functie de intențiile voastre de consum. Verificati periodic termenul de valabilitate și instructiunile de depozitare. 

5. Asigurați-vă că aveți un acces ușor la alimente

Nu vi s-a intamplat niciodată să uitați de un aliment cumpărat și să dați peste el când deja are termenul de valabilitate depășit?

Sursa foto : befitglitz.com 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.