Sănătate

De ce e periculos să ne încărcăm smartphone-urile în dormitor?

 

Nu-i așa că aveți și voi obiceiul să vă puneți telefonul la încărcat chiar in apropierea patului în care dormiți? Iată că , potrivit specialiștilor, faceți cea mai mare greșeală!

Cercetătorii americani au ieșit la rampă, indemnându-i pe cetățeni să nu-și mai încarce telefoanele în aceeași cameră în care dorm. Părerea lor este că , în timpul nopții și al încarcării lor, aceste gadgeturi au o mult mai are influență nefastă asupra organismului.

Potrivit specialiștilor, mai mult de 70 la sută dintre oameni au obiceiul de a-și încărca mobilele, punându-le undeva, foarte aproape de pat. In timpul încărcării, acumulatorul teleefonului devine însă deosebit de periculos pentru organism. În timpul somnului, funcțiile de autoapărare ale organismului scad, ceea ce sporește sensibilitatea la radiațiile aparatelor puse la încărcat. Oamenii folosesc smartphone-urile zilnic, iar medicii susțin că 30 la sută din diferitele boli, au această cauză. Articolele din lithiu produc radiații nocive. De aceea, a sta toată noaptea în astfel de radiații, conduce deseori la afecțiuni ale pielii, dureri de cap și chiar cancer al pielii.

Sursa: news.kirovchanka.ru

Uscatoare rufe