Ea și El

De ce bărbații le fac cadouri numai unor femei, iar altora nu?

E luna în care noi, femeile suntem răsfățate cu daruri din partea iubiților noștri bărbați. Azi e 1 Martie, ca mâine va fi 8! Așa  că articolul de față vorbește despre cadouri…

Recunoașteți sincer : v-ați pus vreodată întrebarea : ” Ce am eu, de nu-mi fac bărbații cadouri?” ” De ce oare mi-e greu să primesc cadouri de la bărbați?” ” Ce naiba fac alte femei, de sunt mereu răsfățate de bărbați cu tot felul de cadouri?” ” Ce au ele deosebit, față de mine?”
…Probabil că v-ați cam dat seama… Haideți, totuși să analizăm împreună acest aspect.

De regulă, femeii care nu primește cadouri de la bărbați:

– nu-i place să ceară, consideră acest lucru ca fiind o slăbiciuneimg_5368
– îi place să dețină controlul
– e foarte greu să-i faci pe plac
– nu prea îi plac surprizele
– dacă totuși primește un cadou, fie că nu-i place, fie că nu i se potrivește
– preferă să-și cumpere singură cadouri
– i se pare că se îndatorează față de cel care-i oferă un cadou
– se bazează mai mereu pe sine însăși.

De ce oare poate simți astfel o femeie? Cum se explică acest comportament al său? Cauzele refuzului unui cadou pot fi multiple :
– dorința de a nu ne îndatora. Foarte des ne gândim că, dacă acceptăm un cadou, va trebui apoi să dăm ceva în schimb. Considerăm ca , cu cât este mai scump cadoul, cu atât va trebui să ” plătim” mai mult pentru el. De multe ori, femeile se gândesc că ” plata” este de fapt una și aceeași. Nedorind să intre în relații intime cu bărbatul respectiv, femeia îi refuză categoric cadourile.
img_5375– dorința de a nu ne manifesta slăbiciunea. Când primim cadouri de la un bărbat, se creează impresia că avem nevoie de aceste cadouri, că depindem de ele. Ca și cum, primind, admitem ca noi nu suntem capabile să procurăm aceste obiecte . Evident, poziția primitorului este inferioară poziției celui ce oferă. Aici femeia trebuie să știe de la bun început cine e cel slab și cine cel puternic. Femeia care refuză cadourile de la bărbați dorește să-și păstreze forța si independența
de multe ori refuzam cadourile pentru a nu-i pune la cheltuieli pe ceilalți, pentru a nu le provoca o pagubă. La începutul unei relații, chiar noi suntem cele care îi rugăm pe bărbați să nu cheltuiască cu noi.

Ne-am obișnuit într-atât să controlăm totul în viața noastră, încât img_5376orice lucru necunoscut și orice surpriză ne sperie. Preferăm să ne cumpărăm noi înșine, din banii noștri, lucrurile care ne plac, decât să renunțăm la a controla totul și a ne lăsa în voia Necunoscutului.
Ni se pare că , de fapt, cadouri nici măcar nu există. Că există doar lucruri pe care le merităm sau ni le câștigăm singuri. Iar cadoul este un dar, este ceva „fără bani”. Asta creează o confuzie în mintea noastră. Nu putem concepe așa ceva. Prin urmare, refuzăm cadourile importante. Nu cerem niciodată nimic, întrucât ne temem de emoțiile negative : dezamăgiri, refuzuri. Dacă nu ceri nimic, înseamnă că vei fi scutită de refuzuri si deci de emoții negative.

img_5377Mândria ne oprește să cerem. Avem impresia că, primind, e ca și cum am pierde ceva. E foarte greu de exprimat în cuvinte, e ca și cum am pierde o oarecare independență, controlul asupra situației, demnitatea..
Primind un cadou de la un bărbat, e ca și cum am face un pas în întâmpinarea lui, e ca și cum am micșora distanța și intrăm în zona relațiilor apropiate, ceea ce implică, firește, niște riscuri . Acceptând cadouri de la un bărbat, noi practic acceptăm bărbatul așa cum este el și renunțăm să mai avem pretenții la el.

Ați văzut ce de motive? De regulă, femeile îi acuză pe bărbați de zgârcenie. Însă , după cum se vede, nici primitul cadoului nu este o chestiune tocmai ușoară!

Sursa : fithacker.ru

Surse foto: someflowers.ru, market-gifts.ru, citywomancafe.com, cnn.com