banner marshal garden
Bărbați de 10

De 8 Martie, bărbații celebri se căznesc să motiveze, cât mai frumos, de ce ne iubesc ei pe noi, femeile

 

8 Martie. Ziua Femeii. Sigur că gândul bărbaților zboară, în primul rând, către mamele lor : doar, în copilărie, erau învățați, an de an, să-i cumpere mamei flori și să-i adreseze cuvinte frumoase! Și, măcar în această zi, să n-o supere! Băiețeii de atunci au crescut însă mari, acum sunt bărbați în tiată firea, sunt tați, iar unii dintre ei, bunici! De aceea astăzi, de 8 martie, gândul lor se splitează : o parte se îndreaptă către ființa care i-a adus pe lume ( ferice de cei care o mai au încă alături!) , restul – către parte erele de viață, fie ele soții sau iubite. Cum ne văd ei, ioaare, bărbații vieții noastre, pe noi, femeile? 

Curiozitatea ne-a împins să tragem de mânecă o seamă de bărbați celebri, oferindu-le o “provocare”  potrivita zilei de 8 Martie : Să numeasca cel putin un motiv pentru care barbatii ar trebui sa iubească femeile, neconditionat! 

Ce-a ieșit! Vedeți și voi, mai jos:

Marcel Pavel, solist : Iubirea față de partenera mea de viață nu trebuie considerată un „târg”,un fel de: tu, îmi oferi iubire,eu îți ofer iubire….! Chiar dacă vreodată va dispărea acest sentiment din partea ei (atât i-ar trebui!🙃😡😀),eu am să o iubesc fără niciun fel de condiție! O iubesc,pentru că o iubesc,pur și
simplu!!!

Florin Zamfirescu, actor : Fără femeie totul ar fi cenușiu. Lumea capătă culoare prin femeie. Sunetul, mirosul, atingerea, gustul si lumina exista prin femeie. Apoi dansul – priviți o femeie dansând ca sa uitați de tristete! Intr-un cuvânt femeia este însăși viața!

Oh, minunata femeie veșnic dorita si admirata si iubita!

Alin Burcea, om de afaceri : Barbatii sint ” animale” simple. Noi avem 4-5 “teme” : sa fim sanatosi, sa putem munci, sa ne fie Familia sanatoasa. Femeiele au circa 2000 de teme foarte importante,  cca 4000 mediu importante și  2000 mai putin. Fara ele, viata noastra ar fi searbada, terna si cenusie.

Hemult Dukadam, sportiv : Eu o iubesc pe Alexandra neconditionat deoarece ma simt la randul meu iubit neconditionat. O iubesc nconditionat deoarece este mama ingerasului meu Julianne. Alexandra te iubesc neconditionat cate zile imi va da dumnezeu.

 

Aurelian Temișan, solist : Numai și pentru că la brațul tău stă o femeie de încredere, de care ești mândru și pentru care mulți te invidiază atât pentru aspectul ei, cât și pentru cuplul pe care-l formați, și tot e un  motiv extrem de puternic pentru care s-o iubești. Ca să nu mai vorbim de celelalte calități!

Silviu Biriș, actor : Răspunsul meu va fi unul..”teologic”! Trebuie să iubim, pentru că este poruncă de la Dumnezeu : “să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Iar femeia trebuie iubită prin însăși evidența ei. Gingăsia și fragilitatea pe care o are. O floare ce așteaptă să fie culeasă! 

 

Wargha Enayati, medic : Nu cred că trebuie să iubesc toate femeile necondiționat, dar pe nevasta mea, cu siguranță! Ea și-a dedicat viața educației copiilor defavorizați și acest lucru este mai valoros decât tot ceea ce am făcut eu. 

 

Dinu Maxer, solist : Imi iubesc femeia, pentru că suntem două jumătăți care se completează perfect, fiindcă nu aș mai compune, fără a mea muzză, fiindcă fără ea..nu aș fi avut un copil atât de reușit, fiindcă lumea ar fi mai anostă fără frumusețea ei! 

 

Cristian Mărgărit, nutriționist : Pentru că orice dragoste este, prin definiție, necondiționată și pentru că noi, bărbații, suntem aici pentru a le sprijini pe ele. Iar faptul că ele ne iartă greșelile și sunt alături de noi este cel mai bun motiv să fim și noi alături de ele.

 

Ivan Pațaichin, sportiv : Pe scurt, răspunsul la această întrebare, ar fi – pentru că merită!  De ce merită?  Pentru că ele sunt izvor de viață și iubire pe acest pămînt. Femeia, în toate ipostazele ei,  ne dă primele lecții esențiale despre dragoste, frumos, fericire, dor, dăruire, mîndrie, bărbăție, demnitate şi cîte şi mai cîte…

Adică, rezumînd, ne imprimă sensul vieții. Umărul femeii este făcut pentru a ne sprijini fruntea ca să ne ascundem lacrimile.

Dar, trebuie să recunoaștem că,  într-o lume fără femei,  noi, bărbații,  am fi ajuns aproape toți în Paradis. Însă, trebuie să recunoaștem că şi reciproca este valabilă… În plus,  ele ne dăruiesc frînturi de rai, aici, pe pămînt.

Eugen Cristea, actor : Femeia, această minune a lumii, lăsată de divinitate pe Pământ… Femeia, sursă de inspirație pentru marile capodopere artistice ale umanității și, de ce nu, ale Universului. Frumusețea dusă la perfecțiune. Venus din Milet, enigmaticul și tandrul zâmbet al Giocondei, primăvara lui Boticelli etc. Femeia, iubită, mamă, soție, femeia, bucuria zâmbetului de zi cu zi, femeia, statuie a tandreții, femeia, punct focal al iubirii fără limite femeia, măr al discordiei, măr al împăcării. Inspirație dumnezeiască. Femeia și atât. Poate și în acest caz cuvintele sunt prea puține. Sau insuficiente. Vorbe romantice? Poate… Vorbe de veșnic îndrăgostit de femeie? Poate… Poate, uneori, le dăruim prea puțin. Poate florile pe care le ofer soției măcar o dată la două zile sunt prea puține..  Dar în fiecare buchet , de fiecare dată , e și o părticică din inima mea. Acolo, între petale… Vă ador, dragele mele! La mulți ani! Eugen Cristea, romantic incurabil…

Anastasiu Dragoș, om de afaceri : Dacă nu le iubim necondiționat, nu există pace pe pământ! 😜 ( emoticonul aparține intervievatului! n.a.) 

 

Adrian Artene, ziarist : Iubirea față de Dumnezeu și față de creația Lui exclude, prin definiție, orice condiționare. Iar femeia în sine se află printre cele mai înalte creații ale Lui! E un nemărginit poem al iubirii, pe care El a început să-l scrie la răsăritul Lumii și nu-l va încheia vreodată…

Andrei Păunescu, artist : “ Cât de dragă mi-ești, femeie / Cu tine totu-ncepe și se-ncheie”. ( fragment din poezia-cântec “Drag”) 

 

 

 

Dragoș Median, medic : Bărbații nu iubesc femeile necondiționat, ci mai degrabă femeile necondiționate, căci dragostea, în esența ei, este lipsită de orice fel de formă de îngrădire și condiționări. Le iubim pentru libertatea alegerilor lor, în care suntem și noi incluși.

 

Cristian Mihăilescu, regizor : Doar un motiv? Sunt o infinitate!

Pentru cine oare ne dorim,noi bărbații,să fim,în același  timp,puternici și vulnerabili? Pentru ele ne visam cultivati,cu suferințe abisale, dar și  cu un irezistibil simț  al umorului. La braț cu ele ne imaginăm  mai importanți,mai protectori. Ele ne transformă,intr-o clipă,în  idoli și  copii. În  ceea ce mă privește,cum aș  avea altfel ,,șansa”de a fi prezentat în  societate ,,Regizorul Cristian Mihăilescu,soțul  Doamnei Felicia Filip”?

 

Lucian Avramescu, poet : Condițiile mele erau :  să fie frumoasă și deșteaptă. Ambele fiind îndeplinite, o iubesc necondiționat.

 

 

Adrian Romcescu , solist : Poate să pară sec și demodat, Dar eu nu cred că un partener are vreun motiv pe lumea să iubească ne condiționat celălalt partener. Legătura dintre oameni este obligatoriu condiționată de 1 milion de factori. Poate iubirea necondiționată se refera doar la legăturile de sange ,mama și tata ! În rest ,cred că sunt doar povești !

Femei de 10 pe Facebook