Bombănelile Marinei Editoriale

Dacă te respecți, iată ce nu trebuie să accepți niciodată de la EL

Da, știu că îl iubești peste măsură. Știu că ai face totul pentru a-l vedea fericit și pentru a merita, din partea lui, micile gesturi de iubire. Ești ca un soi de cățeluș care dansează pe lăbuțele din spate , în așteptarea bomboanei pe care i-o va da stăpânul său. Poate că tu nici nu-ți dai seama că uneori greșești. Poate că ești chiar un om de bună credință : iubești și..accepți. Însă, crede-mă, din afară lucrurile par altfel decât le vezi tu. „La rece” tu însăți ți-ai găsi cusururi, însă…tu nu ești la rece, tu simți fierbințeala dragostei în suflet, iar aburul ei îți învăluie de multe ori judecata . Și, prin urmare, greșești. Iar el – speculează, profită. Pentru că asta știu EI să facă : să convertească dragostea noastră într-un culcuș confortabil pentru ei. Puțin le pasă de ceea ce simți tu, de dorințele tale, de visele pe care ți le construiești, cu EL în rolul principal.
Oprește-te! Dacă te respecți, te implor să nu accepți niciodată, din partea lui, anumite lucruri. Ți le voi înșira matematic mai jos, așa cum m-au învățat și pe mine viața, oamenii înțelepți din ea și multele cărți în care am căutat răspunsuri la propriile nefericiri.

* Renunță la ideea de „fifty-fifty”, nu-și are locul în iubire. Tu trebuie să fii protejata, răsfațata, nu-i firesc să stea cineva să contabilizeze dacă ți-ai achitat jumătate din nota de plată la restaurant sau la hotel, și să te tragă de mânecă dacă ai uitat cumva..
Nu accepta absențele sau întârzierile nejustificate sau cu justificări străvezii. Ai nevoie, alături de tine, de un om care să fie acolo, atunci când trebuie. Nu-ți trebuie un ins care trage chiulul : la început, de la o întâlnire, iar mai apoi – de la provocările vieții.
Nu tolera schimbările bruște și repetate de program. Ba ne întâlnim, ba nu ne mai întâlnim, „că a intervenit ceva”. Ba – hai acum, ba – hai mai târziu. Nu ești o roată de rezervă, nu umpli un gol în programul cuiva. Dacă ți se „recită” că ești un om special, un om important, atunci cere să fii prețuită ca atare. Universul trebuie să se învârtească în jurul tău, nu tu să amețești în jurul lui – măcar atunci când iubești și ești, chipurile, iubită
E grav dacă deja te minte: dacă-ți ascunde locul în care se află sau compania în care respiră. Nu te văd bine : te-așteaptă o viață ancorată în nisipurile mișcătoare ale minciunii. Nu-ți va fi ușor s-o străbați..
Nu accepta niciodată glumele „nelalocul lor”. E bine, e magnific, să ai un partener marcat de un ascuțit simț al umorului. Dar nu trebuie să te regăsești niciodată în glumele și ironiile lui. Atacuri la adresa capacității tale intelectuale sau a defectelor tale fizice sunt de neiertat. Dacă te respecți – ia atitudine!
Oricât de „open-minded” ai fi, nu accepta ca iubitul tău să flirteze cu alte femei. Și nici măcar să le arunce ocheade. Este doar începutul. Acum îl privești, poate, cu îngăduință. Mai apoi însă, aceste „gesturi nevinovate” vor deveni pentru tine adevărate instrumente de tortură.
Nu-și respectă promisiunile? La gunoi cu el! Dacă tu ești corectă , așa trebuie să fie și el! Gândește-te că primele lucruri pe care le va încălca, oleacă mai târziu, vor fi chiar jurămintele de iubire…
Nu accepta să-ți ceară bani. Sau măcar să nu-și facă din asta un obicei. Nu ești bancomatul iubitului tău : ești o femeie care se respectă, iar a-l sponsoriza, la nesfârșit, atentează grav la respectul tău de sine
Ai tot dreptul să te superi dacă, în pofida relației apropiate cu iz de căsătorie, pe care o aveți, el continuă să te prezintă celor din jur nu ca pe iubita ta, ci ca pe o prietenă. Îmi miroase a ceva fals, a ușoară înșelătorie…Nu cădea într-o astfel de plasă! Iubitul tău trebuie să fie mândru de tine și să nu scape nicio ocazie de a se lăuda cu tine în fața oricui.

Ar mai fi multe de spus, însă, până la urmă, mă bizui totuși pe flerul tău personal. Dacă te simți jignită sau umilită de vreun gest sau cuvânt al iubitului tău, reacționează! Nu pleca urechea la unii și alții, care poate te vor acuza că ești prea sensibilă. Ești o femeie care se respectă, și , ca atare, cere să fii respectată! Nu uita că respectul este una din nuanțele cele mai importante ale iubirii adevărate.

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • ” Renunță la ideea de „fifty-fifty”, nu-și are locul în iubire. Tu trebuie să fii protejata, răsfațata ”

    Ce s – a intamplat cu egalitatea intre sexe ?

  • Bravo,Marina ! Apreciez foarte mult modul tău direct de-a aborda problemele.Și ,,DA”,ai dreptate în tot ceea ce scrii ! <3