Avantajul florilor este că nu se îngrașă dacă mănâncă ieftin și prost, dar dezavantajul lor este că problemele lor de nutriție sunt cunoscute doar de specialiști. Diagnosticul are mare importanță dacă dorim să le prelungim viața. Eu vă recomand să întrebați un floricultor dacă vedeți că nu le merege bine. Până atunci, iată câteva semne că plantele pe care le iubim atât de mult au o dietă proastă (dezechilibre de calciu, fosfor, azot, potasiu etc), clasificate de specialiștii americani în materie:
*pată de culoare albă pe porțiunea longitudinal-mediană a frunzelor – deficit de CO2
*frunze superioare de o culoare deschisă, cele din mijloc îngălbenite, cele de la bază răsucite și gălbui – deficit de azot
*frunzele noi se răsucesc și se îngălbenesc – deficit de calciu
*frunzele tinere sunt gălbui și au nervura proeminentă, verde închis – deficit de fier
*îngălbenirea frunzelor pe margini – deficit de potasiu
*frunze de o culoare foarte închisă, mult peste cea obișnuită – deficit de fosfor
*pete galbele și găurele – deficit de mangan
*frunze de coloarea galben pal – deficit de magneziu
…în rest, iubiți florile în fiecare zi!
Comentează