Acasă la mine

Ce nu ai voie să faci in ultima zi a anului

Conform unei superstiții din popor, nu este bine să dai cu împrumut bani sau alte bunuri pe 31 decembrie. De asemenea, în această zi nu e bine să speli, să coși sau să tricotezi. Se spune că persoanele care folosesc foarfeca în Ajun de Anul Nou își ciopârțesc norocul.

În ceea ce privește masa de Revelion, asigură-te că nu îți lipsește peștele, pentru a avea noroc în 2023. Și strugurii strebuie să se regăsească pe masa de sărbătoare și să mănânci 12 boabe la ora 12 noaptea. În schimb, carnea de pui nu are ce căuta pe masă în această noapte, deoarece se spune că îți alungi norocul.

 Potrivit unei alte superstiții, calendarul noului an nu trebuie să fie agățat pe perete înainte de miezul nopții de Revelion.

Tot în Ajunul Anului Nou, nu este bine să plângi, să strănuți sau să spargi obiecte din casă, pentru că aduce ghinion. Nici cu mătura nu trebuie să dai pe 31 decembrie și în prima zi a anului. În caz contrar, norocul va ieși din casă la fel ca praful.

În schimb, pe 1 ianuarie nu trebuie să dormi până târziu. Dacă faci asta vei fi somnoros pe tot parcursul anului. Se mai spune că este de rău augur să intri in Anul Nou cu datorii sau fără bani în buzunar.De bani se leagă însă și alte superstiții la final de an. Potrivit credinței populare, nu este bine să dai bani cu împrumut în ultima zi din an, pentru că se spune că îi vei risipi tot anul care vine. De asemenea, plătește-ți datoriile până pe 31 decembrie, pentru a nu începe anul următor având bani de dat. 

 Tot în prima zi din an, nu este bine să aruncăm lucruri din casă. Nici măcar gunoiul! Aveți răbdare până pe 2 ianuarie! 

Publicitate