Bombănelile Marinei Editoriale

Dacă m-am uitat sau nu, la televizor, in noaptea de Revelion…

 

M-au sunat ieri câțiva jurnaliști din presa scrisă , pentru a mă întreba “La ce m-am uitat, în cea mai lungă noapte a anului? “

Evident, în lumina ultimelor scandaluri,  am înțeles perfect unde bat, dar …m-am răsfățat puțin, făcând pe proasta. Iată ce le-am răspuns: 

“La ce m-am uitat, în cea mai lungă noapte a anului?

M-am uitat la ceas, să nu ratez hotarul dintre ani. 

M-am uitat în ochii părinților mei, bucurându-mă că licărul acela, care mi-a însoțit trecerea prin ani, este tot acolo si că strălucirea de pe chipul  lor n-a fost ștearsă de cele aproape 9 decenii petrecute pe pământ. 

M-am uitat la chipurile copiilor mei ( la unul – “live”, la celălalt – în fotografii), mândră că am reușit să-i văd mari , împăcată că am reușit să-i cresc “oameni”. Și n–am prea avut parteneri alături. Am cam trudit singură la asta. 

M-am uitat în șifonier, pentru a descoperi lenjeria roșie pe care superstițioșii o recomandă pentru cea mai lungă noapte a anului. 

M-am uitat, periodic, în cuptor, ca să nu ratez bunătățile ce urmau să fie transferate pe discreta mea “masă sărbătorească”. 

M-au uitat, când și când, către Obama, care măsura , prin pendulul numit “coadă”, dragostea nesfârșită și necondiționată, pe care, de 9 ani, o îndreaptă către noi

M-am uitat pe fereastră, la artificiile care luminau cerul, dorindu-mi ca o astfel de lumină să ne coloreze și nouă proaspătul an.

M-am uitat la ecranul telefonului, bucurându-mă de șuvoiul de semne de prețuire, primite dinspre prieteni, colegi, colaboratori, invitați din emisiuni.

M-am uitat la fotografiile celor care nu mai sunt printre noi și care au sădit bine în sufletul și mintea mea.

Da, m-am uitat și la televizor. ( intuiesc că fețele jurnaliștilor de la capătul celălalt al firului s-au luminat și pixurile au prins a nota!😉). M-am uitat la televizor. Uneori cu drag, alteori cu silă. Cu rușine. Cu jenă. Cu dezgust. …Dar despre asta, fiind încorsetată de regulile stricte ale instituției în care lucrez, nu am cum să vorbesc. Deocamdată…” 

La multi ani, dragii mei!

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : VOUCHER VICHY