Ea și El

Cum să treci mai ușor peste o despărțire? Iată 6 idei! 

 

Te-ai despărțit de partener? Asta nu înseamnă că automat l-ai și scos din sufletul tău. Ai nevoie de  timp ca să depășești ruptura. Ce e de făcut? Te ajutăm noi, ca să-ți fie mai ușor!

Acceptă că încă îl mai iubești!

Daca relatia s-a terminat, sentimentele inca mai pot persista, iar lucrul acesta nu este gresit. Iubirea nu este niciodata un lucru gresit, este o experienta pe care am avut norocul sa o traim, indiferent daca a avut sau nu un final fericit.

Indiferent de deznodamant, trebuie sa avem in vedere faptul ca orice experienta ne ajuta sa ne maturizam, sa invatam. Poate despartirea s-a produs din motive care nu au legatura cu sentimentele.

Poate aveati programe diferite, iar acest lucru a produs ruptura, poate ati descoperit ca vreti lucruri diferite de la o relatie sau de la viata, etc. Nu trebuie sa vedem sfarsitul relatiei ca pe o pierdere, ci ca pe o tranzitie.

Gata cu regretele! 

Cand punem punct unei relatii, e posibil sa avem tendinta sa ne intrebam daca am facut ceva gresit, daca am fi putut schimba ceva, sau ce s-ar fi intamplat daca lucrurile s-ar fi petrecut altcumva.

Nu este o atitudine productiva si face mai mult rau decat bine. Ceea ce s-a intamplat nu mai poate fi schimbat. Prin urmare, oricat de greu ar putea sa para, cel mai bun lucru pe care l-am putea face pentru noi este sa renuntam la regrete si sa acceptam situatia.

Sa ne bucuram ca am avut ocazia sa traim experienta si sa ne concentram asupra prezentului si asupra lucrurilor pozitive din viata noastra.

După ruptură, încearcă să nu mai comunici cu el o vreme!

Dați-vă  timp sa va tratati ranile sufletesti. Nu este un semn de maturitate faptul ca pastram un fost iubit pe post de prieten.

Acest lucru nu arata decat ca nu suntem inca pregatite sa renuntam, ca, poate, la un anumit nivel, inca speram ca vom relua relatia.

In functie de circumstante, nu este exclus ca, in timp, sa devenim prietene cu fostii, dar asta ar trebuie sa se intample dupa ce am acceptat despartirea si am trecut prin procesul de „vindecare”.

Daca anumite aspecte precum copiii sau obligatiile comune va obliga sa tineti legatura, aceasta este o situatie aparte. Este o diferenta intre a fi prieteni si a avea o atitudine prietenoasa pentru ca sunteti nevoiti, conjunctural.

Focusează-te pe tine! 

Dupa o despartire, e posbil sa ne concentram asupra sentimentelor  si uitam sa ne concentram si asupra noastra.

Nu trebuie sa uitam cine suntem. Suntem acea persoana de care fostul partener s-a indragostit. Trebuie sa ne reconecatam cu ea, cu defectele si calitatile ei.

Nu trebuie sa ne dorim sa devenim altcineva, sa nu ne lasam consumate de regret, de tristete si de alte sentimente negative.

Iar daca am uitat cine suntem si cum suntem, acum ar putea fi ocazia sa reinvatam acest lucru, sa ne redescoperim, sa fim noi insene.

La naiba cu fanteziile! 

Orice relatie se termina dintr-un motiv sau din mai multe si, de multe ori, acest lucru nu este o surpriza pentru parteneri.

E posibil ca ei sa fi observat ca relatia nu mai „functioneaza”, ca lucrurile nu se mai indreapta in directia buna, iar despartirea a devenit inevitabila.

Multi oameni regreta, de fapt, nu ceea ce au avut ci relatia pe care ar fi putut sa o aiba daca lucrurile ar fi fost diferite. Dar asta nu este decat o fantezie. Relatia nu a fost cum si-au dorit-o, ci cum au trait-o si cum au simtit-o in realitate.

Deci, renuntand la acea relatie imaginara, renuntam si la fantezie. Toate relatiile sunt frumoase la inceput pentru ca altfel nu ar mai exista, dar acest lucru nu garanteaza ca pe parcurs lucrurile vor ramane la fel.

Nu trebuie sa ne agatam de ceea ce a fost inainte, in speranta ca asa va fi si mai tarziu. Trebuie sa acceptam ca relatia nu mai poate continua. Sa nu ne facem iluzii in legatura cu ce ar fi putut fi.

Gândește-te cât de tentant este un nou început! 

Cand accepti ceea ce se intampla, vei putea simti si o anumita usurare sufleteasca. A nu accepta despartirea, inseamna sa-ti faci rau. Regretul, vina sau orice altceva vei simti sunt moduri prin care te faci sa suferi.

Nu uita ca dupa ce vei accepta despartirea si vei trece peste acest aspect, nu vei face altceva decat sa deschizi calea unor noi posibilitati, iar acele posibilitati ar putea fi inclusiv o noua relatie.

Sa renuntam la o relatie nu este usor, in special daca inca mai iubim, dar cum lucrurile nu mai pot fi schimbate, cel mai bine este sa acceptam realitatea si sa trecem peste acest moment dificil. Iar experienta ne invata ca acest lucru nu este imposibil.

Sursa foto : best-quote.ru