Modă

Cum  să-ți combini veșmintele ca să arăți de nota 10? 

 

Vi se întâmplă și vouă, nu-i așa? să stați  minute în șir în fața șifonierului deschis și să tot alegeți hainele cu care se vă îmbrăcați la serviciu. Sau la un eveniment. Sau chiar și numai pentru a ieși cu prietenele la o cafea. Culorile sunt extrem de importante în această alegere . Este esențial să alegem combinațiile de culori potrivite pentru îmbrăcămintea noastră, dacă vrem să arătăm perfect, indiferent de context. Avem de făcut mai multe lucruri, așa că…dragă femeie de 10, fii atentă la pașii de mai jos : 

Află ce ton ( subton) are tenul tău

Este suficient să analizezi o zonă de piele acoperită permanent de haine, unde culoarea se poate distinge bine. După ce îți vei analiza pielea, vei constata că ea are un subton cald (galben, maro, roz piersică), rece (roz foarte deschis, albastru, mov) sau neutru (între cald și rece). Hainele pe care le porți este obligatoriu să fie complementare.

Ai auzit de roata culorilor? 

Ea nu este altceva decât o reprezentare grafică a tuturor culorilor din spectrul cromatic. Roata culorilor te ajută să alegi cele mai bune combinații de nuanțe. Roata cuprinde trei culori primare (roșu, galben și albastru), trei culori secundare (portocaliu, verde și violet), culori intermediare (o culoare intermediară se formează din combinarea unei culori primare cu una secundară), culori calde (portocaliu, roșu și galben), culori reci (albastru, verde și violet), culori neutre (în tonuri de gri) și nonculori (alb și negru).

Îți recomandăm ca, pentru început, să încerci să combini haine în culori calde cu haine în culori calde sau haine în culori reci cu haine în culori reci. Ține cont și ca piesele vestimentare pe care le alegi să se potrivească, din punct de vedere al nuanțelor, cu subtonul pielii tale.

Pentru alte combinații de culori reușite, merită să porți haine în nuanțe analoage. Nuanțele analoage se află una lângă alta pe roata culorilor (cum ar fi roșu-portocaliu sau galben-verde). Iată un exemplu de ținută pe bază de culori analoage: pantaloni și top roșii, bijuterii aurii și pantofi galbeni. Nu combina mai mult de trei culori complementare într-o singură ținută, deoarece nu vei arăta deloc bine.

Ignoră culorile complementare

Dacă îți dorești ca hainele de pe tine să se afle într-o armonie cromatică, evită să porți piese în culori complementare (galben-violet, roșu-verde, albastru-portocaliu). Nuanțele respective se numesc complementare, deoarece sunt complementare între ele, nu neapărat pentru că ar arăta bine în aceeași ținută!

Folosește culorile primare

Deși anumiți specialiști în modă sunt de părere că nuanțele complementare nu ar trebui, niciodată, combinate între ele, noi credem că roșul, galbenul și albastru pot arăta bine împreună. Depinde doar de noi să îndrăznim și să găsim combinațiile de culori potrivite! În cazul în care nu te simți pregătit (sau pregătită) să combini haine în culori complementare, nu vei da greș dacă vei pune împreună culori complementare și tonuri neutre.

Sursa foto : tolksnov.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate