Călătorii Timp liber

Episodul 1 : Bun găsit, Egipt!

 

Salutare! Eu sunt Horia Almășan, sunt un adolescent rebel, care visează să cucerească lumea! Sunt elev la Jean Monnet, pasionat de citit ( da, mai există și așa ceva!) , de lumea finanțelor ( deși aproape niciodată n-am bani!😂) , de teatru și…mai particip uneori și la filmările unor emisiuni de succes de pe la televiziunile comerciale. 

Îmi mai place să călătoresc și sper ca viața să mă plimbe cât mai mult prin lume.

 Acest final de vară mi-a adus o șansă nebănuită : să particip la un Press-Trip, organizat de Agenția BONJOUR INTERNATIONAL TOUR într-o țară în care nici nu visam să ajung : Egipt! Mai precis, mă aflu printre primii turiști români care-și petrec vacanța la MARSA MATRUH, o destinație nouă si, după cum mi-a părut a fi –  în cele câteva ore de la aterizarea avionului – senzațională! 

…Probabil pentru că purtăm același nume ( deci… am pile!😇) , la plecare, Marina mi-a aruncat mănușa, provocându-mă să transmit zilnic, în țară,  scurte corespondențe din această aventură. Debutez, așadar, ca autor al unui jurnal de călătorie, publicat în revista online pe care chiar acum o citiți. Deși n-am experiența Marinei, vă garantez că nu vă voi dezamăgi, având în vedere și binecunoscutul nostru proverb “așchia nu sare departe de trunchi”…nici nepotul, de mătușă! 😁😁

 

  Asadar, călătoria noastră a început pe data de 22 august, din  Aeroportul Internațional “Henri Coandă”. Transportul ne-a fost asigurat printr-o cursă de tip “charter”, direct în stațiunea Marsa Matruh. Am zburat cu o cunoscută companie egipteană,  “AirCairo”, ce a aterizat, in premieră, pe pământ românesc. Si, cum lucrurile bune se lasă mereu așteptate, aeronava egipteană n-a scăpat nici ea de coșmarul întârzierilor care a pus stăpânire pe avioanele planetei. Mica-mare întârziere  a fost însă deîndată uitată,  odată cu urcarea noastră la bord, unde am avut parte de o primire mai mult decât călduroasă din partea echipajului egiptean. Doar, se știe, egiptenii sunt foarte prietenoși și , în plus, au avut întotdeauna o simpatie față de români.
Nu mai vorbesc de gustarea la bord, pe care mă dezobișnuisem demult s-o mai primesc, la alte zboruri cu avionul.

După un drum mai scurt decât mi-aș fi imaginat ( nici 3 ore), imediat ce am călcat, în premieră pe tărâmul faraonilor, mi-am dat ușor seama – deși era trecut de miezul nopții –  că am ajuns într-un loc cu adevărat special : toți localnicii erau cu zâmbetul pe buze și dornici să ne sară în ajutor în legătură cu orice problemă sau nelămurire.

Am fost cazați la resort-ul de 5 stele “Jaz Almaza”, de pe malul Marii Mediterane, aflat, totodata în proximitatea orășelului Marsa Matruh. Dacă mă întrebați, eu unul nu sunt de acord cu denumirea generică de “resort”, ci mai degrabă cu “oază de liniște și fericire”. Ca sa va conving, v-am atasat cateva poze din curtea noastră interioară. 


Pentru că încă sunt buimac, acest prim episod al serialului  meu va fi mai succint. Stați însă geană pe site-ul Marinei, căci adevărata mea aventură de abia acum începe! Zilele viitoare vă voi purta cu mine peste tot, în cele mai inedite locuri pe care le vom vizita și… nu vreau să stiți la ce să vă așteptati! Wow! Deja simt emoții și sunt sigur că voi avea…așa cum  ar spune Marina, o “vacanță de 10”!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.