Femei de 10

Cum să pari că ești deșteaptă

Nu de puține ori, psihologii au încercat să-și explice faptul că femei ce par a fi deștepte, sunt percepute total pe dos de către cei din jur. Această anomalie nu este nicidecum dictată de capacitățile intelectuale reale, ci, mai degrabă, de o linie comportamentală greșit aleasă.

Cum să procedați:

Luați inițiativa dialogului. Asta înseamnă că voi trebuie să stabiliți temele de discuție, firește – acele teme la care să vă și pricepeți. Oricât n-ar părea de paradoxal, potrivit experimentelor făcute de psihologi, într-un dialog între femei și bărbați, cel mai mult vorbesc bărbații : ei conduc, de fapt, discuțiile. Din această cauză, în marea majoritate a cazurilor, bărbații nu apreciază la justa valoare capacitățile intelectuale ale sexului frumos. Desigur, se întâmplă și invers.

Nu intrați în discuții pe teme la care nu vă pricepeți deloc, încercați să schimbați subiectul aducându-l în zona voastră de confort. Tot experiența arată că, atunci când susțineți un dialog pe o temă la care vă pricepeți mult mai bine decât interlocutorul vostru, atunci sigur veți părea mai deșteaptă decât el!

Lucrați puțin la calitatea discursului : un discurs corect și frumos va impresiona întotdeauna. Încercați să vă dezvoltați mereu ideile, ducându-le până la capăt.
Nu vă temeți să vă “manipulați” interlocutorul. Încercați să-i “ desființați” ideea, reducând-o la absurd, după care propuneți propria idee, argumentând-o cât se poate de logic.

De la primele secunde ale dialogului, purtați-vă binevoitor, deloc agresiv. Dacă începeți prin a vă demonstra superioritatea, interlocutorului i se va trezi dorința de a vă dărâma de pe piedestal. Cu alte cuvinte, de a vă umili. Iar pentru unii, acest obiectiv este sinonim cu a vă face să păreți o proastă.

Demonstrați, prin atitudinea voastră, bogăția universului vostru, capacitatea de a accepta și alte păreri decât ale voastre. Acest lucru este foarte important mai ales la locul de muncă.

Dacă aveți de a face cu o situație fără ieșire și sunteți nevoită să fiți tolerantă în probleme la care nu vă pricepeți deloc, ascultați-vă pur și simplu cu mare atenție interlocutorul. Încercați, prin mimica feței, să păreți că înțelegeți ce spune și că sunteți de acord, dar nu intrați în discuție!

Sursa: takprosto.ru

surse foto: pogovorim.mirtesen.ru, ik-music.net, ru-vet.livejournal.com, tng.se