Bombănelile Marinei Editoriale

Cum să ne “updatăm” pentru bărbații noștri

…Brusc, i s-a acrit să mai fie soția cuminte și în banca ei. Nu, nu și-a propus să-și înșele bărbatul, ci doar să se emancipeze puțin! Ajunsese de râsul..fetelor : în cercul de prietene, ea era singura care nu mergea niciodată la sală, nu fusese niciodată la solar, umbla cu unghiile taiate regulamentar, ca la școală, date cu o ojă transparentă .  La coafor mergea din an, în Paște : “pentru a-și tunde lațele” ( expresia ei). Nu se vopsea, iar de șuvițe nici vorbă. Cele câteva fire albe și le-a primit ca pe ceva firesc; n-a intrat în panică. De fardat? Puțin, pe fugă, înainte de servici : un dermatograf negru plimbat discret în jurul ochilor, după care buzele primeau și ele recompensa unui ruj rozaliu, care oricum dispărea după nici jumătate de oră. Și nu pentru că era ieftin, ci pentru că avea prostul obicei să-și muște mereu buza de jos. Nici cu moda nu stătea mai bine. Se îmbrăca îngrijit și corect, dar atât. Trendurile se opreau la ușa apartamentului lor și virau mai totdeauna spre vecina din dreapta, care era PR într-o companie franceză. 

Ei însă îi plăceau sezoanele de reduceri și profita copios de ele. Țintea însă mereu spre lucrurile care-i lipseau din garderobă și nu spre cele recomandate de stiliști.

 

Cu toate astea, el o iubea la nebunie, o iubea pentru cumințenia ei sexy, pentru felul în care se înroșea chiar și acum, după 9 ani de căsnicie, atunci când îi strecura câte o „propunere rușinoasă”; îi adora chiar și chiloțeii aceia bătrânicioși, amintindu-și , amuzat, ce scandal îi făcuse, când , de ziua ei, îi facuse cadou două perechi de tanga extrem de sexy! O iubea așa mică-mică,  fără tocuri, cu balerinii de fetiță la care nu renunța nici în ruptul capului, poate doar atunci când șeful o mai trimitea la câte-o negociere. Mersul ei pe tocuri îl amuza nespus : era nesigur și ușor caraghios. Dar nu-l deranja, măcar așa știa că, cu un asemenea mers, soția lui nu va atrage niciodată privirile altor bărbați. În concluzie deci, o iubea așa cum era ea, nevestica lui cea demodată. Era însă soția perfectă: la locul ei, în banca ei, devreme acasă, gospodină hărnicuță, pricepută în ale gătitului , mămică grijulie și devotată. 

 

Dar, la un moment dat, situația s-a răsturnat cu susul în jos. Nimeni nu știe ce anume i-a declanșat ei declick-ul. Poate colega cea nouă, care le umpluse biroul nu numai cu adieri de parfumuri fine, ci și cu sfaturile sale generoase, apropo de viața care trebuie trăită la maxim. Sau poate faptul că anul acesta schimbase prefixul : “gata, am 30 de ani, e timpul să mă reinventez!”. Sau…poate cartea aceea, ” 50 de umbre ale lui Grey”, pe care a citit-o pe nerăsuflate, într-o zi în care se lupta cu o gripă rebelă…Cert este că brusc a fulgerat-o un gând: ar trebui să facă și ea ceva, să se „updateze”, căci altminteri.. riscă să-și piardă bunătate de soț! Ce bărbat mai stă, în zilele noastre, lângă o femeie din secolul trecut?

Mai întâi s-a făcut blondă. Câteva nopți bune soțul n-a închis un ochi, întrebându-se ” Oare pentru cine o fi făcut-o?” …Apoi oja aceea roșie ca para, cu care a venit într-o bună zi, de la servici. “Așa poartă colega cea nouă!” …Apoi primul shopping, soldat cu un vraf de lenjerie intimă sexy și un altul de haine în trend. Mai trebuie oare precizat cine i-a fost consultant de specialitate?  : tot colega cea nouă!

 După două săptămâni era nu numai blondă, ci și ceva mai bronzată : fusese de câteva ori la solar.  …Și ce sexy se culca acum piciorul ciocolatiu în sandaua cu toc de 12 cm! Parcă nici mersul nu-i mai era atât de nesigur : câteva lecții făcute pe furiș, în birou, au dat rezultate!..Un tatuaj mic, cu o hieroglifă chinezească, i s-a furișat pe umărul stâng. De trei ori pe săptămână mergea la sală, unde se împreietenise cu un antrenor tinerel și plin de sfaturi bune….Încet-încet, timpul petrecut cu soțul său a devenit tot mai subțire. Nu, nu-l înșela. Se ocupa, pur și simplu, de sine. Nici cu gătitul nu se mai omora, trântea câte-o oală cu ciorbă de care trăgeau o săptămână întreagă. Copilul fusese surghiunit la bunici,  nici în weekend nu prea îl mai luau acasă, căci sâmbăta era ziua de zumba, iar duminica – ziua de shopping, cu fetele, 

….Au trecut câteva luni, timp în care ea devenise o femeie modernă, emancipată, atrăgătoare, sexy și singură pe sine. Ceva însă n-a mai funcționat și …s-a trezit divorțată. Nici acum nu știe cum de s-a ajuns aici. Și, culmea! Ce credeți?!? Fraierul, în loc să aprecieze super-femeia în care i se transformase nevasta,  s-a încurcat cu o învățătoare ochelaristă și durdulie, cu zâmbet larg cu miros de sarmale și îmbrăcată în hainele bunicii. 

Iar ea…a rămas cu buza umflată! Și Dumnezeu e martor cât se chinuise ea, ca să-i fie soția perfectă! …

Rubrică oferită de

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.