Sănătate

Cum să învățăm să ne trezim la 5 dimineața și de ce?

Trezitul de dimineața este, pentru unele dintre noi, extrem de chinuitor. De când suntem mici, ceasul deșteptător pare a fi inamicul public nr.1. Însă oamenii de știință susțin că trezitul de dimineața este, de fapt, un lucru extrem de benefic, și nu o corvoadă. Omu” care se trezește de dimineața apucă să facă o mulțime de treburi, simțindu-se mult mai productiv. Iată cateva sfaturi care va vor ajuta să vă treziți la 4-5 dimineața și să deveniți, în sfârșit, o femeie de succes.

În primul rând, de ce este necesară trezirea atât de devreme?

Fără să conștienytizați această necesitate, nu veți reuși să va treziți atât de devreme. Nicio motivație inventată nu funcționează. Odată ce exisrtă un țel determinat, trezitul devreme nu va mai constitui o problemă. Altminteri, sunetul ceasului deșteptător va fi mereu dușmanul vostru și veti avea mereu sentimentul ca nu ați apucat să faceți tot ce v-ați propus.

De ce este important acest lucru?

Puterea de concentrare si productivitatea sunt conditii esentiale pentru dezvoltarea oricărei persoane. Ele sunt și cel mai dificil de obținut, trezitul de dimineața ne dezvoltă spiritul de disciplina, iar de aici decurge capacitatea de a ne focusa asupra obiectivului propus.

Notați orele de culcare/trezire

Cel mai greu le este să se trezească devreme celor ce se culcă târziu. Nu vă mai bizuiți exclusiv pe voința voastra: inițiați o agendă, în care notați-vă orele la care vă culcați și , respectiv, vă treziți. Vă vor trebui săptamani intregi, pâns să înțelegeți cât timp prețios se irosește…. apoi veți începe să vă corectați în mod conștient, comportamentul. Veți înceta cu pierdutul timpului în fața laptopului si veți învăța sa va culcați devreme.

Ce să faceți de dimineața

Planificarea este condiția esențiala a trecerii la noul mod de viață. Făceți-vă un plan minuțios pentru dimineață : la cât vă treziți, ce veți face, care vor fi primele activități. Făra plan, va va fi greu sa vă treziți devreme, pt ca fiecare activitate vi se vsa părea foarte putin importantă.

Încet, dar sigur

Nu încercați să treceți la un nou regim de viața deodată. N-o să vă reușească! Dacă ani de zile v-ați obisnuit să vă culcați la 1 noaptea și să vă treziți la 9, vă va fi greu să schimbați deodată acest lucru. Procedați cu pasi mici, dar siguri, mișcând acele ceasului deșteptator cu câte 15 minute.

Sursa : 5sfer.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.