Ea și El

O iubire pătimașă și un final tragic : DIVORȚUL!  ( poveste adevărată) 

 

O rudă apropiată mie s-a căsătorit.  Dintr-o mare dragoste. Tinerii însurăţei păreau a fi ceea ce se numește “suflete pereche”. Totul a mers perfect,  până la un moment… El a început să nu mai vină  în fiecare seară acasă, iar atunci cand ea îl suna,  telefonul era închis.

La început, desigur, și-a făcut griji. Pregătise masa pentru cină, însă el nu mai apărea. In mod firesc, ea începuse să se gândească  la cele mai urâte lucuri. A început să ia calmante şi să-și sune toţi cunoscuţii. Apoi a început să sune la toate spitalele. Spre dimineaţă a apărut şi el, vesel şi mirat de ce ea nu doarme.

Au urmat tot felul de discuții obișnuite în aceste situații : fraze-tip, cum că a înoptat la prietenul său, iar telefonul i s-a   descărcat, la fel ca al amicului.

Dar astfel de “dispariții”  au devenit o obişnuinţă pentru familia lor.  Iar după fiecare “reapariție”, el era enervat, că  de ce soţia îl cicăleşte.

Pe 23 februarie, a venit acasă cu un cadou primit de undeva. Încerca să-i tot explice nevastei că e de la colegii de serviciu. Doar că… lucrând într-un colectiv de bărbați, era puțin probabil ca aceștia să-și facă astfel de cadouri.

Prietenele şi rudele au sfătuit-o să tacă, să țină în ea și să rabde, dacă ține la viitorul familie. “Dacă soţul vine acasă spre dimineaţă, zîmbeşte-i şi pregătește-i micul dejun”- spuneau ele.

Fiind tânără şi fără experienţă, le-a urmat sfatul.  La început, el a fost surprins de atitudinea soției, dar cu timpul s-a obişnuit. Şi, în loc s-o prețuiască și mai mult,  a început să se comporte şi mai urât . 

Venea acasă tot mai rar şi mai rar, nici nu încerca să mai caute explicații.

Iar ea?…ea era tânără şi nefericită. Vea senzația că aici i se termină întreaga viaţă. Cel mai important om din viaţa ei devenise, iată, un străin. 

Durerea ei era într-atât de puternică, încât nu mai era capabilă , pur și simplu, să mai simtă  ceva. Încerca să nu se mai gândească la el. A devenit rece şi indiferentă. 

Şi-a scurtat părul – părul acela care lui îi plăcea atât de mult,cândva. A slăbit foarte tare, aproape  că putea să intre în  hainele ei de adolescentă. Soţul însă nici nu a observat aceste schimbări.

Cu timpul ea a început să se concentreze asupra propriei persoane. După serviciu, obișnuia să ia masa cu prietenele sau mergea la shopping. La început, soțul  era de acord cu acest lucru, însă după un timp au început intrebările. Când comportamentul său a devenit violent, ea şi-a împachetat lucrurile şi a plecat de acasă.

El a procedat la fel cum procedează orice bărbat în dituați asta.  A căzut în genunchi, și-a cerut scuze, a făcut mii de promisiuni false.  Ea a ramas pe poziții. Într-un final, a divorțat.

Divorţul s-a finalizat, între timp, însă  el tot aleargă după ea,  pretinzând  că o iubeşte. Degeaba.. Între timp, ea se regăsise pe sine…

Sursa :  cluber.com.ua 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate