Sănătate

Vârsta de care ne teme noi, femeile, cel mai mult

Businesswoman with head in hands

 

Majoritatea oamenilor se tem de bătrânețe. Cel mai adesea, pur și simplu nu suntem pregătiți ca sănătatea noastră să nu ne mai permită un lucru sau altul, dintre cele pe căre altădată le făceam cu seninătate. Nu putem accepta că sexul opus nu ne mai privește cu interes și că majoritatea celor din jur sunt mai tineri decât noi. Desigur, ne putem păcăli că tinerețea este, de fapt, o stare de spirit, si că ceea ce contează este felul în care te simți pe dinăuntru. Chiar și în aceste condiții, cercetătorii britanici ( cine altcineva?!?) au ajuns la concluzia că există o vârstă anume de care noi , femeile, ne temem cel mai mult.
Cercetările au demonstrat că bărbații încep să se simtă în vârstă, în medie, la 58 de ani. Din păcate , vârsta critică în cazul nostru, al femeilor, adică vârsta la care începem să ne facem probleme că începem să îmbătrânim, este mult mai timpurie : 29 de ani!

Desigur, într-o societate în care femeile sunt apreciate după felul în care ele arată, acestea resimt o presiune foarte mare și un adevărat stres emoțional, ajungând să facă o legătură între înaintarea în vârstă și pierderea importanței, autorității si a influenței lor în societate. Cu toate acestea, 74 la sută dintre femeile chestionate au declarat că cel mai tare se tem de vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Această perioadă de trecere de la tinerețe la maturitate induce, la majoritatea femeilor, un stres puternic , insomnii și lipsa poftei de mâncare.
Din fericire, toate aceste suferințe sistează odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, iar femeile încep să conștientizeze beneficiile acestei vârste, trăind o a doua tinerețe.

Sursa : newsfeed.time.com

Sursa foto: vietbao.vn

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate