Ea și El

Cum ne manipulează bărbații, fără ca măcar să ne dăm seama!

Nu demult, cineva mi-a făcut cunoștință cu un bărbat aproape liber ( masculii “alfa” sunt mereu “aproape liberi” !) și cât se poate de “bazat”.

Din punct de vedere fizic, era OK, chiar dacă nu era un macho man. Era însă inteligent foc și extrem de erudit. Deținea o mulțume de companii, publicații, ba avea chiar și un avion personal. Cu alte cuvinte, era o partidă extraordinar de bună.
Un singur lucru era deranjant la el : nemernicul manipula prin fiecare propoziție pe care o rostea. Și o făcea atât de dibaci, încât cu greu îți puteai da seama!
“ Înțelege, ești frumoasă, ești talentată, însă nu ești foarte competitivă, căci ai deja o vârstă!.. Uite câte fotomodele roiesc în jurul meu, vezi? Da, ești în regulă, dar trebuie să fii conștientă că ai acest mare minus! Și mai e ceva, spune-mi și mie, câți bărbați simt nevoia să aibă alături o femeie prea inteligentă? Pe mine, bunăoară, nu mă deranjează : dacă nu mi se scoală, măcar avem despre ce să discutăm…Iar faptul că esti un bun psiholog, să știi nu reprezintă decât un mare minus pentru tine! Bărbații sunt o specie tare fricoasă, cine naiba are nevoie să fie “citit” de parteneră?!? Eu sunt un caz aparte, pe mine nu mă deranjează să mă analizezi, pentru că sunt o persoană deschisă!…Și mai e ceva! Ai copii. Doar ești fată deșteaptă, înțelegi și tu: cine naiba s-ar lega la cap cu așa ceva?!?”
… Și uite-așa, încet-încet, individul mi-a minimalizat întreaga valoare, m-a redus pur și simplu la zero! Sunt destui care folosesc această strategie. La început îți distrug stima de sine, iar apoi îți distrug EU-l. Și, crede-mă, oricât de energic te-ai strădui să parezi manipulările, ele vor lăsa oricum urme adânci în sufletul tău. Dacă dai de astfel de indivizi, fugi cât te țin picioarele și nu te uita înapoi!
În general, ferește-te să crezi lucrurile pe care cineva le spune despre tine. Viața este atât de plină de alternative, cum nici nu poți să-ți imaginezi!.
În viață vei avea parte numai de ceea ce vei dori! Și asta nu are nicio legătură cu felul în care te văd cei din jur!
Nu lăsa pe nimeni să-ți năruie visele!

Sursa: creu.ru