Frumusețe

Cum ne descurcăm printre parfumuri, colonii și ape de toaletă? 

 

Cărei femei nu-i place să fie parfumată?!? De multe ori însă, aflandu-ne într-un magazin de parfumuri, suntem derutate ( sau, mai ales, derutați, dacă cititorii acestui articol sunt bărbați!) , caci ne pierdem in denumiri și nu știm ce să alegem. 

O împărțire importantă a parfumurilor este cea în funcție de concentrația componentelor parfumului, adică de intensitatea sa, cea care determină rezistența, durabilitatea și prețul acestuia. Impresia despre un anumit parfum este bineînțeles determinată și de calitatea ingredientelor utilizate. Citiți despre cele mai populare tipuri de parfum, sortate în ordine descrescătoare în funcție de proporția componentelor parfumului în alcool concentrat:

  • Parfumul – numit profesional Extrait, este cea mai intensă formă de parfum disponibilă pe piață. La contactul cu pielea, creează o alchimie unică și se manifestă diferit pentru fiecare utilizator. Proporția componentelor parfumate din parfum este de 15-30%, deci este suficient să o aplicați pe zonele mai calde ale corpului într-o cantitate minimă.
  • EdP sau Eau de Parfum, apa de parfum este cea mai frecvent întâlnită și conține 8–15% din componentele parfumate. Apelați la parfum și apa de parfum mai mult la evenimentele de seară și în special la ocaziile festive. În timpul zilei, utilizați-le cu moderare și parfumurile mai grele numai în anotimpul mai rece.
  • EdT sau Eau de Toilette,apa de toaletă este, de asemenea, foarte des întâlnită, destinată în primul rând purtării de zi cu zi la școală și la serviciu. Conține 4-8% din componentele parfumate. Dezavantajul apei de toaletă este necesitatea unei aplicări repetate pe timpul zilei. Dar dacă nu știți ce parfum să alegeți și ezitați dacă să alegeți apa de parfum sau de toaletă, uitați-vă printre opțiunile apelor de toaletă.
  • EdC sau Eau de Cologne, apa de colonie include 3-5% din componentele parfumate. Este creat pentru aplicarea frecventă pe față, corp, păr și îmbrăcăminte. De asemenea, servește bărbaților în loc de loțiune după bărbierit.

Un lucru trebuie să-l rețineți : parfumul este la fel ca hainele – diferite tipuri de parfumuri sunt potrivite pentru diferite ocazii. Vă recomandăm să folosiți parfumuri mai ușoare în locurile unde mai mulți oameni se adună într-un spațiu mai închis. Dacă însă sunteți încrezătoare și vreți să impresionați și să încântați, să nu vă fie frică de parfumurile mai grele. Există în viață momentele excepționale, de tipul “a fi sau a nu fi”, iar atunci trebuie să puneți în mișcare parfumuri excepționale! 😉

Sursa foto : ee.tallink.com  

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.