Femei de 10 Femeia hai-hui

Cum arată femeile arabe, atunci când barbații le dau voie să renunțe la portul tradițional?

Secolul XX a venit demult, însă în majoritatea țărilor arabe, tradițiile se păstrează cu strictețe. Femeia, după cum știți, trebuie să-și ascundă complet trupil, sub hainele traditionale.
Însă mulți fac deja compromisuri, doar suntem în secolul 21! Deja foarte frecvent poți întâlni, pe străzi, femei arabe , îmbrăcate european. Trebuie însă obținută permisiunea bărbatului. Și aici ne referim și la soț, si la tată. Doamne ferește, să permită tatăl și să se opună sotul : n-ai nicio șansă!

In țările arabe poți întâlni astăzi destule femei îmbrăcate european. Dar nu mai frecvent decât în ținute tradiționale. Majoritatea femeilor își dezvăluie chipul, însă păstrează basmaua pe cap.
Poate nu stiați, dar până mai deunăzi, femeilor arabe le era interzis să meargă la fotbal.

Fotografia de mai sus o ilustreaza pe una din prințesele Saudite, în Europa.

Nu, nu, nu! Nu așa arată arăboaicele!

Dacă ar fi arătat toate așa, atunci ar fi fost de ințeles de ce își acoperă chipul pănă în zilele noastre, însă marea lor majoritate sunt deosebit de frumoase și asta fără să apeleze la silicon sau la operațiile estetice.

Fotbalul apropie oamenii, așa că priviți-le pe suporterițele Iranului la Campionatul Mondial de fotbal din 2018, în Rusia. De notat că, dincolo de religie, și soții intervin aici, cu o mulțime de pretenții!

Chiar dacă se aflau pe teren, majoritatea își acopereau capul. Iar atunci când își dadeau basmalele jos, arătau grozav, nu vi se pare?

Da, într-adevăr foarte frumoase! Aproape că înțelegem de ce bărbații le pretind să umble acoperite! ..
Cu toate acestea , femeia arabă este obișnuită, de mică, cu faptul că ținuta tradițională nu este deloc deplasată și nu are nimic rău în ea. Multe artiste din Iran, bunăoară, au primit interdicția de a se reîntoarce în țara lor, după ce au postat, pe rețelele de socializare, diverse fotografii care “au deranjat”.
Iar o campioană la șah din Iran a peimit interdicția de a participa la campionatele de șah fără ținută tradițională. Prin urmare, femeia a emigrat în SUA și acum concurează pentru o altă țară decât cea natală, din simplul motiv ca aici i se permite să joace fără costumul tradițional.

Lumea se schimbă, așadar, însă unii rămân încrâncenați în trecut și de aceea le și pleacă valorile spre alte zări…

Sursa : zen.yandex.ru