Modă

Culorile la modă pentru toamnă/iarnă 2016-2017

Așa cum ne-a obișnuit, institutul Pantone, responsabil cu alegerile noastre cromatice, a proclamat culorile pentrutoamnă/iarnă 2016-2017. Culorile prezentate de Pantone sunt sinonime cu liniștea, puterea și optimismul, conduse de familia albastru și urmată îndeaproape de tonuri de pământ, dar și de culori vibrante si imposibil de neremarcat. Mai jos vă prezentăm cele 10 culori propuse de Pantone Color Institute.

1. RIVERSIDE PANTONE
Albastrul Riverside este culoarea vedetă din paleta cromatică de modă din această toamnă/iarnă, este o culoarea rece și liniștitoare, care simultan reușește să fie vibrantă și puternică. Este o culoarea elegantă și extrem de sofisticată.

moda

2. AIRY BLUE PANTONE
Airy Blue este definită drept culoarea cerului, putem spunem că este fratele faimosului Serenity, care alături de Rose Quartz aufost declarate culorile anului 2016. Airy Blue este culoarea care sugerează libertate, pace, serenitate.

moda-4

3. SHARKSKIN PANTONE
Sharkskin este un gri sofisticat si contemporan, care datorită echilibrului său conferă suavitate tonurilor intense și vibrante. Poate fi combinat cu orice culoare.

moda-6

4. AURORA RED PANTONE
Aurora Red este culoarea „seducătoare” din această paletă cromatică. Este un roșu senzual, cald, extrem de atractiv care reușește să ridice pulsul. Această nuanță de roșu dinamică se poate combina cu griul Sharkskin pentru a-i conferi suavitate, cu Blue Airy pentru a-l echilibra, și nu în ultimul rând, cu Warm Taupe pentru a-i da o notă de eleganță.

moda-7

5. WARM TAUPE PANTONE
Warm Taupe este o culoare neutră, generoasă si agreabilă, care se poate combina cu succes cu toate celelalte culori. Este o culoare de toamnă, inspirată de tonurile pământii care oferă siguranță și sugerează stabilitate.

moda-10

6. DUSTY CEDAR PANTONE
Dusty Cedar reprezintă versiunea de toamnă/iarnă a faimosului Rose Quartz, este un roz prăfuit mult mai complex și vibrant în comparație cu varianta sa de vară, care emană căldură, duioșie și are o notă retro. Dusty Cedar este un roz sofisticat ce se potrivește perfect cu celelalte două nuanțe neutre din paletă.

moda-3

7. LUSH MEADOW PANTONE
Lush Meadow este un verde aprins care face trimitere directă la natură. Este un verde intens și vibrant care rezultă a fi extrem de elegant și sofisticat, reprezintă culoarea speranței și echilibrului, dar și iubirea pentru natură.

moda-5

8. SPICY MUSTARD PANTONE
Reprezintă culoarea care dă o notă picantă și exotică sezonului rece, acest galben-muștar adaugă multă energie și vitalitate întregii palete cromatice. Această culoarea este extrem de complexă, este potrivită pentru a crea un look vintage, se poate combina cu Airy Blue, Dusty Cedar și Warm Taupe.

moda-2

9. POTTER’S CLAY PANTONE
Este o culoare ce duce spre orange, caldă și naturală. Are o tonalitate ce inspiră încredere și stabilitate. Această culoare cu tonuri pământii este ideală combinată cu tonuri din aceeași familie pentru un look ce ne aduce aminte de frunzele toamnei. Designerii ne propun combinarea acestei culori cu gri.

moda-8

10. BODACIOUS PANTONE
Această nunață de mov este cea mai îndrăzneață din toate culorile propuse de Pantone. Curajoasele o pot purta cu roz și roșu, dar și cu Warm Taupe și Potter’s Clay.

moda-9

Ei bine, acestea sunt culorile ce ne vor însoți în cele douăanotimpuri. După cum putem observa, se poartă culorileaprinse și îndrăznețe, vremurile în care negrul și maro-ulerau la putere au apus demult, nu trebuie să mai așteptămvara pentru a ne putea îmbrăca colorat. Pantone Color Institute și designerii ne îndeamnă să alegem culorilevibrante și să nu ne fie frică să îndrăznim!

Sursă text & foto: http://bcncoolhunter.com/2016/02/10-colores-de-moda-otono-invierno-2016-2017/