Nutriție

Cozonaci facem cu toții. Reușesc …numai unii!

 

Suntem o țară în care tradițiile sunt respectate cu sfințenie. Indiferent că este sărbătoare sau nu, poporul român este credincios obiceiurilor din străvechi. Sunt o persoană gurmandă, așa că, cozonacul este unul dintre primele alimente care îmi vin în minte când mă gândesc la sărbătorile Pascale.


Trăim într-un secol al vitezei, unde cu toții ne dorim să facem cât mai multe într-un timp cât mai scurt. Pentru că îmi doresc să îmi aduc în continuare aminte de mesele din copilărie, dar din păcate nu dispun de timpul necesar pentru a-mi putea pregăti cozonacii mult visați, m-am decis să apelez la produsele din comerț, sperând ca acestea să aibă un gust suficient de bun încât să mă facă ca și la anul ce va veni să apelez la aceeași soluție. Aici intervine problema, este foarte greu să alegi din numeroasele variante, care mai de care mai speciale. Ce m-a făcut să aleg cozonacii de la Herr Strudel?


Pe lângă faptul că arată nemaipomenit și sunt făcuți din ingrediente naturale, gustul acestora m-a introdus fix în povestea pe care mi-o doream. Combinația de nucă și ciocolată mi-a adus aminte de momentele când, în bucătăria mamei, petreceam ore în șir alături de aceasta, doar poate-poate mă lăsa să gust înaintea celorlalți din bunătățile pregătite. Însă, nu m-am oprit aici, după primele felii mâncate din cozonacul celor de la Herr Strudel, m-am decis să le fac o vizită în cofetăria din Brașov, pe care am găsit-o pe Bulevardul Victoriei numărul 10.

Mirosul de pâine proaspătă și vitrina plină de prăjituri, m-au făcut să îmi uit cu totul misiunea și am plecat din cofetărie cu mult mai mult decât cozonacul și pasca dorite, ci cu o pungă plină cu ștrudele cu mere, cu vișine, prăjituri de tot felul, precum: Doboș, Amandină, Savarină sau Caraiman. Ce să mai, visul copilăriei mele! Ce pot să promit este că nu le-am mâncat singură, acum și familia mea este fană a acestei cofetării. O certitudine este că, misiunea mea de a găsi cel mai bun cozonac s-a încheiat, de acum încolo, știu cu siguranță de unde îmi voi procura cozonacul, pasca și prăjiturile pentru sărbători. Totodată, nu pot să uit de ciocolata de casă, cornulețele cu zahăr și pricomigdalele, care nu au adus doar un zâmbet pe chipul copilului din mine, ci pe chipul tuturor care mi-au trecut pragul, prin prisma acestei sărbători.


Faptul că sunt produse în România, de mâna celor mai iscusiți cofetari și brutari, a făcut ca sortimentul de produse Herr Strudel să ajungă și pe rafturile magazinelor Mega Image. În caz că nu sunteți din Brașov și nu puteți ajunge la cofetăria propriu zisă, dar v-am făcut poftă, trebuie să știți că puteți găsi în aceste magazine atât cozonacii umpluți cu nucă, pasca cu brânză și stafide, cea mai bună ciocolata de casă , cât și prăjituri însiropate, care, inevitabil, vă vor aduce aminte de gustul dulce și drag al copilăriei. Produsele sunt realizate din ingrediente naturale, folosindu-se „lapte și ouă adevărate”, respectându-se și acum clasica și gustoasa rețetă a bunicii.

NOTA REDACȚIEI : Dacă experiența drăgălașei Ioanei-Bianca v-a convins, atunci puteți să pariați și voi pe cozonacii de la HERR STRUDEL! (  https://m.facebook.com/cofetariaherrstrudel/ ) . Și veți avea garanția unor sărbători de Paști la înălțime!