Nutriție

Fresh-ul corect!

 

Fresh-urile reprezintă, fără doar și poate, o componentă de bază a unei alimentații sănătoase. Ele sunt bogate în vitamine, sunt gustoase și deloc complicat de pregătit. Dar nu orice suc fresh poate fi băut oricând. Despre felul corect în care trebuie să se consumați, citiți mai jos.

Fresh-urile sunt un produs extrem de sănătos, capabil să înlăture oboseala și să redea forța organismului vostru. Însă pentru ca aceste sucuri să nu ajungă să dăuneze sănătății, trebuie respectate aceste reguli de bază:

Fresh-urile trebuie consumate dimineața

Perioada optimă este prima jumătate a zilei. Fix în această perioadă organismul resimte nevoia de carbohidrați, iar fresh-urile suplinesc această nevoie. Ideal este să consumați fresh-ul la 30 de minute după micul dejun. Și, atenție! Nu pe stomacul gol! Ci doar după ce ați mâncat si v-ați băut cafeaua sau ceaiul! Dacă îl beți concomitent cu micul dejun, digestia va fi îngreunată.

Beți smoothie sau suc cu pulpă!

Acestea sunt mult mai sănătoase decât sucul strecurat. Și aceasta pentru că pulpa conține fibre, iar acestea încetinesc ritmul de creștere a conținutului de zahăr în sânge. Acest lucru va întârzia senzația de foame.

Renunțați la sucurile consumate seara!

Dacă vreți să slăbiți sau, pur și simplu, sunteți atente la dieta voastră, renunțați să beți fresh-uri în a doua jumătate a zilei. Ele sunt o sursă de carbohidrați, iar seara organismul vostru se pregătește pentru metabolismul nocturn și nu are nevoie de un puseu de enegie. Sucurile consumate seara sunt o sursă de grăsime depusă exact în locurile unde nu vă doriti!

IMPORTANT!
Niciodată nu adăugați zahăr in freshuri! Acesta nu numai ca influențează în mod negativ procesul de asimilare a nutrienților, dar vă va și stimula apetitul. Dieteticienii interzic chiar și sarea adaugată în fresh-uri ( spre exemplu, în cel de tomate!)

Sursa : hochu.ua

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.