Nutriție

Salata cu care-ți vei da gata musafirii

I se spune „Trandafirul Roșu”. Este una dintre cele mai gustoase, picante, rapide și speciale salate dintre toate care există pe pământ. Toate ingredientele le vei găsi prin figiderul tău. Secretul salatei constă în dressingul său delicios. Dar care sunt, mai întâi, ingredientele?

Ingrediente:

200 g sfeclă
200 g cartofi
200 g castraveciori în oțet cornison
200 g morcovi
o ceapă medie ca mărime
70 ml ulei de măsline sau ulei din sâmburi de stuguri
20 ml oțet balsamic
o linguriță de susan
piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare:

Se fierb legumele ( morcovii, cartofii și sfecla). Aveți grijă să nu le fierbeți prea mult pentru a nu-și pierde gustul și proprietățile.
După ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie în bucățele lunguiețe, precum cartofii-pai.
Se curăță de coajă castraveciorii și se taie și ei identic. Coaja nu trebuie curățată în mod obligatoriu.
Ceapa se taie foarte mărunt și se marinează ( turnați apă clocotită într-o ceașcă, puneți o linguriță de zahăr, puțină sare, introduceți apoi ceapa în această soluție și țineți-o la frigider până se răcește complet).
Se amestecă toate ingredientele într-un vas separat.
Uleiul de măsline se amestecă cu oțetul balsamic, apoi se adaugă piperul și susanul.Va rezulta un dressing delicios pentru salată.
Etapa finală. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine.
Introduceți salata în frigider, pentru 20 de minute.

Salata poate fi servită! După gust, mai poți adăuga și mazăre verde, dar este un ingredient opțional. Și în absența lui, salata va ieși delicioasă!
Poftă bună!

Publicitate