E vară și e atât de cald afară, încât te îngrozește ideea de a coace ceva în casă: cuptorul adaugă grade serioase la temperatura și așa ridicată din locuințele noastre! Și totuși…parcă ai avea chef de ceva bun, nu? Ceva făcut de mâna ta, cu care să-i surprinzi pe cei dragi…
Iată rețeta ideală : tort cu vișine! Cei de la cooccook.me s-au gândit bine : e anotimpul vișinelor, le găsești la tot pasul si, dacă ai răbdare să le scoți sâmburii, restul e o nimica toată! Așadar, ia aminte!
Ingrediente
200 g biscuiți
175 g cremă de brânză Philadelphia
200 ml iaurt
210 g unt
50 ml smântână pt frișcă ( sau frișcă gata făcută)
50 mg zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic jeleu, unul de gelatină
1kg vișine curățate de sâmburi
Modul de preparare
Mărunțim biscuiții cu ajutorul blenderului. Topim untul și amestecăm praful de biscuiți cu untul. Luăm o formă rotundă ( 26 cm) și o acoperim cu hârtie de copt. Introducem pasta de biscuiți și lăsăm la congelator 20 de minute.
Pentru cremă, amestecăm gelatina cu apă ( cca 1/4 pahar). Pregătim frișca, cu ajutorul mixerului, introducem treptat, în vasul cu frișcă, iaurtul, zahărul, crema de brânză și zahărul vanilat. Încălzim gelatina pe foc.
Amestecăm gelatina cu crema și turnăm totul pe „blatul” din congelator. Punem vasul în frigider, pentru încă două ore.
Acum ne ocupam de vișine. Le-am curățat, așadar, le stoarcem ușor, să nu mai lase suc, le tăiem pe din două.
Când crema din frigider s-a răcit, punem deasupra vișinele.
Pliculețul de jeleu îl dizolvăm într-un pahar din sucul de vișine obținut prin stoarcerea acestora. Punem pe foc si amestecăm până se îngroașă. Nu trebuie să aducem la fierbere! Turnăm deasupra tortului, mai precis deasupra stratului de vișine, pe centrul său. Ungem întregul tort. Îl băgăm din nou în frigider.
În două ore, deliciosul desert e numai bun de mâncat!
Poftă bună!
Comentează