Diverse

Vrei 10 beneficii pentru sănătatea ta? Dormi în pat cu bărbatul iubit 

 

Va vom spune din start : somnul alături de cel drag vă lungește viața și vă reduce considerabil problemele de sănătate. Femeile singure se plâng mereu de diverse probleme. 

Un somn sănătos, care ne repune pe picioare, este acel somn care ne face să ne simțim în siguranță. Și asta din copilărie, câmd somnul ne era atât de liniștit, vegheat fiind de părinții nostri. Acum, când suntem adulți, rolul părinților a fost luat de partenerii nostri. 

În cadrul unui studiu amănunțit, Emre Selcuk, profesor de psihologie socială a a Universității tehnice din Ankara, a ajuns la următoarea concluzie : “Un partener sensibil, capabil să ne protejeze și să ne liniștească, atunci când simțim nevoia, reprezintă modalitatea cea mai eficientă de a reduce stresul și îngrijorările”. În urma cercetărilor sale, a mai rezultat că “ Somnul alături de omul iubit este, desigur, însoțit de o serie de nemultumiri ( partenerul sforăie, se zvărcolește în somn sau acaparează plapuma) , însă beneficiile sale sunt mult mai mari decât acestea”. 

Iata așadar cele 10 beneficii ale somnului alături de persoana iubită.

1. Te face să te simți în siguranță

Oamenii implicați în relații de lungă durată au un somn mai adânc și mai liniștit. Ei știu bine că au protectorul alături.

2. Te face sa te apropii emoțional de partener

Apropierea fizică contribuie esențial la apropierea sufleteasca dintre două persoane.

3. Reduce  stresul

Atunci când dormi alături de un om drag, nivelul de cortizol în organismul nostru scade, iar nivelul de oxitocină (hormonul fericirii) crește.

4. Adormi mult mai repede

Dormind singur, începi să te gândești la lucrurile care te preocupă. Alături de persoana iubită pur și simplu trăiești momentul.

5. Simti că ai mai multe forțe

Atunci când te trezești alături de omul drag te simți mai fericită și plină de puteri.

6. Somnul in doi normalizează circuitul sangvin

Un somn împlinit îți garantează o stare a sănătății de invidiat. Adauga-i și  un mod de viață activ.

7. Întărirea sistemului imunitar

Cuplurile care au parte de conexiune fizică înainte de somn se bucură de un sistem imunitar mai rezistent.

Va treziți dimineața și va simtiti tristă și singura? E semnul clar că trebuie să vă găsiți un partener care să fie gata să-si împartă cu voi viața și …patul! Cu alte cuvinte, omu” alături de care somnul vostru va deveni liniștit. 

Sursa : https://iheartintelligence.com/health-benefits-sleeping-next-to-loved-person/