Femei de 10

Corina ține Timpul în loc

Fotografii de Luminița Dumitrescu

Iubirea pe care reușim s-o adunăm, într-o viață, din partea semenilor nostri, se citește cel mai bine în numărul celor pe care reușim să-i adunăm, în jurul nostru, la evenimentele importante din viața noastră.
Din acest punct de vedere, Corina Chiriac nu are de ce să se îngrijoreze. Și pe un stadion, dacă și-ar fi ținut ziua de naștere, tot la îmbulzeală ar fi dat naștere!
Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și astăzi, la Magazinul Muzica, acolo unde
minunata noastră artistă a ales să-l primească pe cel de-al 70 lea an al vieții sale. Care nu a venit singur, ci cu o armată întreagă de admiratori ai Corinei, și nu de ieri, de azi, ci de decenii întregi, cam de pe când, cu ajutorul Radioului public și al Televiziunii Române alb-negru, Corina intra în sufrageriile noastre, adunând familiile românilor în jurul aparatelor de radio sau tv, seducându-i definitiv cu vocea sa și determinandu-i să-i fredoneze neîncetat refrenele nemuritoare.
Dar nici Corina n-a fost luată prin surprindere de acest “musafir” al său, cu numărul 70! Chiar dacă nu-l aștepta cu prea mare nerăbdare ( cine dintre noi n-ar trânti ușa-n nas, dac-ar putea, fiecărui an, nou-venit?!”), Corina l-a așteptat în prag nu cu pâine și sare, ci cu două mari surprize : un nou album și un site inedit, în care artista și-a așezat, cu pricepere, întreaga viață. Surprizele de mai sus nu reprezintă deloc “desertul” unei vieți pline cu de toate , căci Corina e departe de a fi ajuns la “felul final”! Ele reprezintă, pur și simplu, două “delicatese”, cu care Corina și-a primit musafirii, fix de ziua sa de naștere, în acest loc, devenit, de decenii, un soi de “buric al târgului” muzical al Bucurestilor.Și pentru că “show-man”-ul Corina, îndelung exersat și ca gazdă de emisiuni tv, stie perfect cum se construiește un eveniment, astazi n-a lipsit nimic din “meniu”. Totul a fost gandit ca la carte și a mers “șnur”. Regizorul a fost cel de sus, care a avut grijă de toate : vreme însorită, lume frumoasă, program bogat, atmosferă de sărbătoare!
Momentul cel mai emoționant al întâlnirii a fost, cu siguranță, prezentarea multașteptatului site. Imaginile de pe ecran au fost însoțite de explicațiile generoase și pline de farmec ale Corinei, care ne-a plimbat prin copilăria sa, ne-a vorbit despre extraordinarii săi părinți, apoi despre cariera construită cu migală și căptușită cu o mare dragoste. Pentru muzică, pentru oameni. “Eu eram convinsă despre mine că sunt o urâtă. Până când mi-am remarcat piciarele și mi-am dat seama că trebuie să le scot tot timpul în prim-plan” – mărturisește amuzată Corina, spre deliciul asistenței. Și cam în această manieră a curs întreaga poveste a vieții sale, povestită de glasul ei inconfundabil, ușor mai gros și plin de umor.
După care au pornit momentele speciale : generalul Cătălin Zisu i-a oferit un Trofeu plin de semnificații, din partea Armatei Române, pentru că, nu-i așa? Corina însăși este un soldat de frunte al armatei artiștilor de nota 10 din România! în tranșeele războiului cu prostul gust, cu nonvaloarea, cu ascensiunea bazată de pile și nu pe talent, Corina a fost mereu prezentă, oferindu-și propriul exemplu generațiilor care au urmat după ea.

Apoi Eurostar i-a completat sarbătoritei vitrina cu diplome și medalii de acasă, moferindu-i, cu surle și trâmbiți, un binemeritat “Disc de aur”, iar spectatorii – fie ei prieteni de suflet sau , pur și simplu, fani anonimi, au copleșit-o cu flori, îmbrățișări și cuvinte poleite, făcand-o să se simtă ceea ce și este, de fapt : o zeiță!

  • Dar n-a rămas nici Corina datoare, oferindu-le celor prezenți un recital de zile mari (
    căci mare e ziua in care barza ne-a adus-o în dar pe una dintre cele mai îndrăgite soliste din România!) , acompaniată fiind de talentații băieți ai trupei “Trio Albesteanu”. Șlagărele nemuritoare ale Corinei au răsunat, în interpretarea live a însăsi sărbătorite și le-am regăsit pe buzele tuturor celor veniți s-o încălzească pe artistă cu dragostea lor.

    Astăzi a fost o zi specială, pentru mai multă lume : pentru Corina Chiriac a fost o confirmare a prețuirii pe care i-o întoarce publicul, pentru care a “ars”, decenii la rând ; pentru Magazinul Muzica – ziua de azi a însemnat un remember al clipelor de glorie, când, pe vremuri, aici se lansau cele mai spectaculoase produse muzicale ale momentului; pentru presa din România – în sfârșit, o zi în care s-a întâmplat ceva frumos, o zi de răsucit pe toate parțile ( sa vă văd, colegi! );  pentru florariile din România – ziua în care , grație Corinei, vânzările au atins cote nebănuite, iar pentru noi – o nouă zi, în care ne-am putut bucura de apropierea, căldura, talentul și charisma celei care ne-a însorit, decenii la rând, cu cântecele sale de poveste: CORINA CHIRIAC.
Uscatoare rufe