Timp liber

Compozitorul DANI CONSTANTIN vă prezintă CÂNTECELE INIMII. Episodul 4 : “Right Here Waiting”

 

Dragi cititoare și cititori, sunt compozitorul Dani Constantin și așa cum v-am anunțat în articolele precedente, la invitația Marinei Almășan, vă voi oferi (re)întâlniri cu cele mai frumoase cântece de dragoste ale omenirii,
realmente incredibile, venite parcă de pe altă lume.

Astăzi, in revista dumneavoastră preferată, la a patra întâlnire cu rubrica “CÂNTECELE INIMII”, din seria “MUZICII cu SENS”, vă supun atenției piesa compozitorului și interpretului american RICHARD MARX, intitulată Right Here Waiting.

Richard Marx este singurul artist, până acum, care a avut primele șapte single-uri în TOP 5 al topurilor BILLBOARD!!!

Right Here Waiting a fost lansată pe 29 iunie 1989, ca al doilea single de pe cel deal doilea album al său, Repeat Offender. A fost un hit la nivel mondial, ajungând în topuri în multe țări din întreaga lume, inclusiv în SUA, unde a stat timp de 3 săptămâni pe primul loc în Billboard Hot 100”. A urcat până pe locul doi în UK Singles Chart. A primit discuri de Platină, de Aur, de Argint.

Chiar dacă a trecut prin ani, este la fel de valoroasă, de actuală, pentru că te atinge adânc în inimă.

Acest cântec solar, această baladă romantică este o vitamină muzicală care tonifică inima, hrănește sufletul.

Melodia este delicată, lină, ca un balsam care te învăluie tandru precum adierea zefirului de primăvară, care te mângâie precum valul liniștit al mării.

Este un cântec – legământ, o promisiune a eternității iubirii pe care Richard i-adeclarat-o soției sale Cynthia Rhodes.

Oriunde vei merge, orice ai face

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

Oricât ar lua sau cum mi se rupe inima

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

Cynthia Rhodes este o actriță, cântăreață și dansatoare americană. Rolurile sale din filme au fost Tina Tech în Flashdance, Jackie în Staying Alive, ofițerul Karen Thompson în Runaway și Penny în celebrul film muzical „Dirty Dancing” în care rolul principal masculin i-a aparținut regretatului actor Patrick Swayze.

Marx și Rhodes s-au cunoscut în 1983, când actrița juca rolul iubitei lui John Travolta în filmul Staying Alive, iar Marx lucra la coloana sonoră a filmului.S-au căsătorit în 1989, chiar dacă ea era cu 7 ani mai în vârstă decât el, după care, la scurt timp, ea s-a retras din activitate pentru a se concentra pe creșterea celor trei fii ai lor, Brandon, Lucas și Jesse.

Richard Marx este o legendă a muzicii, o voce de aur, un artist favorit al lumii muzicale, idol al unor generații, o stâncă muzicală, iubit de oameni, extrem de talentat, un artist și un om minunat, profund, modest, cu picioarele pe pământ în ciuda succesului pe care-l are în continuare, spirit caritabil, omenos, a donat milioane de dolari pentru cercetari medicale.

Un bărbat chipeș, frumos și la exterior și la interior, pus mereu în slujba Binelui, care „a căzut cu tronc” multor admiratoare și a „topit” inimile lor cu piesaRight Here Waiting!

Iată ce declara Richard Marx, în emisiunea Sounds of the time, despre piesa Right Here Waiting”: este un cântec pe care l-am scris din motive cu adevăratpersonale, într-un moment în care distanța dintre continente separa de persoana de care eram îndrăgostit (n.b. Cynthia Rhodes avea o filmare pentruun film care se turna în Africa de Sud)

Eram nefericit într-o după-amiază când am scris cântecul în 15 minute, cel mai rapid pe care l-am scris vreodată. Nu am avut nicio intenție -l înregistrez, mi s-a părut prea personal.

Chiar în acea perioadă de timp m-a contactat BARBRA STREISAND și mi-a cerut i scriu o melodie, așa i-am trimis acest cântec. Ea m-a sunat si mi-a spus: Richard, cântecul ăsta, melodia asta este atât de frumoasă, îmi place muzica dar o să am nevoie rescrii versurile, pentru eu nu vreau fiu chiar aici, aștept pe nimeni De atunci am rămas buni prieteni și din când in când spun: mulțumesc mi-ai refuzat cântecul!


Refuzul
ei a adus timp celor din jurul meu convingă piesa este specială și ar trebui o înregistrez.

Cred este, încă, un fel de semnătură a mea acest cântec bine cunoscut!”

 

Ce spuneți de așa întâmplare? Conform zicalei Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă, Richard Marx era cât pe ce să-și piardă talantul” pe care îl primise din LUMINA UNIVERSULUI în acele 15 minute astrale. Nu a avut încredere în darul primit, în el însuși, în puterea dragostei pentru soția lui Cynthia Rhodes.

Totuși, pentru că el era ales să aducă oamenilor cu inimi roditoare acest cântec, toate FORȚELE BINELUI au conlucrat ca el să-și poată împlini menirea: Barbra Streisand a refuzat piesa și i-a făcut lui Richard cel mai mare bine din cariera sa muzicală, iar cei din jur l-au încurajat și i-au dat încredere să cânte piesa.

A găsit încă 2 instrumentisti formidabili (CJ Vanston claviaturi și Bruce Gaitsch chitară acustică) și împreună au creat o orchestratie eterică care se potrivește perfect stării de spirit a cântecului, care te uimește și te marchează prin simplitate, directivitate, la fel cum dragostea sinceră, autentică, atinge inimile zâmbitoare prin săgețile lui Cupidon

Asculți și simți cum ești cucerit: de timbrul unic al vocii, care merge ca unsăpe firescul curgerii melodiei, de subtilitățile interpretării și orchestrației chiar dacă nu există ritmul tobelor în această piesă iar momentele solo-ului de pian și chitară clasică sunt ecou al temei refrenului.

Îmi aduc aminte că la începutul anilor ’90 îmi plăcea atât de mult cântecul încât l-am pus ca primă piesă atât pe fața A cît și pe fața B a casetei audio pe care înregistrasem numai hit-uri, casetă pe care o ascultam în buclă!

Dacă nu ați (re)ascultat-o până acum, deși îmi vine greu să cred așa ceva, dați click pe link-ul de mai jos al piesei „Right Here Waiting” și bucurați-vă de fiecare notă muzicală a melodiei, a orchestrației, a armoniei, de fiecare cuvânt. Meritați acest răsfăț dacă ați avut plăcerea de a citi până aici această poveste adevărată!

Ah, mai era ceva important să vă spun: nu uitați să vă reînnoiți legămintele și jurămintele de iubire înainte, în timp ce sau după ce (re)ascultați piesaRight Here Waiting!

 

https://www.youtube.com/watch?v=S_E2EHVxNAE video Right Here Waiting

 

Chiar aici aşteptând / Right Here Waiting

Oceane ne despart zi după zi

Şi eu încet înnebunesc

Îţi aud vocea la telefon

Dar asta nu opreşte durerea

 

Dacă niciodată nu te văd alături

Cum putem spune pentru totdeauna

 

Oriunde vei merge, orice ai face

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

Oricât ar lua sau cum mi se rupe inima

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

 

Am luat-o ca o garanţie totdeauna

Că am crezut că va dura cumva

Aud râsul, gust lacrimile

Dar nu pot ajunge lângă tine acum

 

Oh nu poţi s-o vezi iubito

M-ai făcut să-nebunesc

 

Oriunde vei merge, orice ai face

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

Oricât ar lua sau cum mi se rupe inima

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

 

Mă mir cum putem supravieţui acestei idile

Dar în sfârşit dacă sunt cu tine îmi voi asuma riscul

 

Oh nu poţi s-o vezi iubito

M-ai făcut să-nebunesc

 

Oriunde vei merge, orice ai face

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

Oricât ar lua sau cum mi se rupe inima

Eu voi fi chiar aici așteptându-te

 

Aşteptându-te …

Surse: Foto profil : credit  Mike Helfrich, restul foto : famousfix.com 

https://lyricstranslate.com

https://www.wikiwand.com/en/Right_Here_Waiting

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_Marx

https://richardmarx.com/bio/

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Îmi place foarte mult această rubrică săptămânală, plina cu povești interesante din spatele melodiilor care ne-au încântat dea lungul anilor. Felicitări, Dani!

  • Așteptăm…uneori dorim ca timpul sa se întoarcă înapoi…sa retrăim acea iubire pură…dar nu se mai poate…
    Alteori dorim ca sentimentele nespuse sa le spunem și sa le trăim în același timp…dar nu se poate.
    Așteptăm persoana iubita sa revină…dar ea nu mai este aceeași…viața uneori,este o „așteptare „…distanță amplifica dorul…dar viața are rostul ei…Nu cred ca are legătură cu versurile acestui cântec însă melodia spre aceste rânduri m-a „trimis”…
    Felicitări, Dani! O plăcere aceste cântece pentru suflet !Va fi o lungă vara fierbinte…