Campanii Sănătate

„Mâncatulul compulsiv se produce ca recompensă cu dopamină la nivelul creierului”

In lupta cu kilogramele si imaginea pe care o avem despre propriul corp, psihologul Eduard Puiu ne face câteva recomandări, demne de luat in seamă:

„O dată cu diversificarea ofertei culinare și apariția produselor fast food omenirea a început sa aibă probleme cu controlul greutății corporale.
În afara de mâncatul compulsiv, care are la bază o tulburare psihologica, există oameni cărora le place să consume alimente în exces. Acest lucru se produce datorită recompensei cu dopamină la nivelul creierului.
Puține persoane supraponderale se simt bine cu kilogramele în plus, chiar dacă unele afirmă contrariul. Este doar un sistem de aparare. Daca ar avea de ales intre o siluetă suplă și un corp plin de grasime, alegerea ar fi evidentă. În afară de disconfortul pe care îl resimt legat de partea estetică, vestimentară, persoanele cu kilograme în plus ar trebui să fie conștiente de riscul la care se supun din punct de vedere al sănătății.
O greutate peste limită afectează multe persoane cărora le lipsește motivația de a urma un stil de viață sănătos iar ajutorul ar trebui sa fie cu acordul lor fără a se simți stigmatizați.”

psiholog Eduard Puiu

Publicitate