Frumusețe

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume? Iată la ce concluzie au ajuns experții! 

 

Grecii, romanii, egiptenii, evreii, in antichitate, par sa fi fost toti de acord ca 1, 618 este numarul de aur, numarul armoniei universale, numarul divin, al Creatiei, al perfectiunii, ascuns in tot ceea ce exista in natura si preluat de om in edificiile consacrate Creatorului, dar si in pictura, sculptura, muzica etc. In cultura greceasca antica, numarul de aur a fost simbolul pitagoricienilor (adeptii scolii filozofice a lui Pitagora, fondata in secolul al VI-lea i.Hr.), care considerau ca 1,618 este expresia vietii, a iubirii si a frumusetii.

Numarul de aur este denumit prin litera greceasca « phi » (φ), ca omagiu adus sculptorului Phidias, care a decorat, cu sculpturile sale, Parthenonul din Atena. Unii istorici sustin ca cea mai veche dovada a faptului ca acest numar era cunoscut de foarte mult timp tine de Templul din Andros, ale carui ruine au fost descoperite sub apele Marii Bahamas, altii iau ca reper Piramida lui Kheops (anul 2600 i.Hr., cu aproximatie).

Centrul de Chirurgie Cosmetică și Plastică Facială din Londra a desemnat cea mai frumoasă femeie din lume. Potrivit experților actrița de la Hollywood, Amber Heard respectă pe deplin regula ”secțiunii de aur”.

Medicul centrului Juliana De Silva a realizat un studiu în urma căruia a rezultat că fața actriței Amber Heard este cât se poate de proporțională. Care este esența raportului de aur, în acest sens? Simplu:  partea mai mică este legată de cea mai mare, așa cum cea mai mare este legată de întreg.

Experții susmenționați au folosit o tehnică de cartografiere a fețelor, în încercarea de a depista acea persoană ale cărei trăsături respectă raportul de aur.


Pentru femei, este de preferat ca pliul nazolabial să fie mai mare de 90 de grade. Unghiul dintre linia frunții și puntea nasului trebuie să fie între 30 și 40 de grade. Deci, potrivit experților, Amber Heard are exact astfel de proporții.

În plus, studiul a arătat că mai sunt câteva femei care frizează perfecțiunea fizică :  modelul Emily Ratajkowski are buze perfecte, actrița Scarlett Hohansson are ochi perfecți, iar Kim Kardashian are sprâncenele perfecte.

Vă dați seama cum ar arăta femeia care ar combina trăsăturile celor 3?😉