Acasă la mine Raiul de acasă

Cina cu tot tacâmul

De departe cea mai mare bătaie de cap o ai cu tacâmurile. Nu toată lumea mănâncă zilnic la restaurant, așa că tot ce se poate să nu cunoști ordinea lor pe masă. Modul formal presupune câteva reguli simple, ușor de reținut. Poate că mănânci tu mai mult salate și nu ai nevoie decât de furculiță, dar nu se știe niciodată pe cine îți așază viața la masă!

Să începem de la dreapta la stânga. Cuțitele vor sta întotdeauna cu partea ascuțită orientată spre farfurie, în partea dreaptă, lângă linguri, iar furculițele – în stânga. Tacâmurile pentru desert, furculița și lingurița, se pun deasupra farfuriei, orizontal.

Cuțitul nu este doar pentru tăiat, ci și pentru a împinge spre furculiță porții mici de carne sau de legume. Excepția o face cuțitul pentru pește, cu care nu se taie, ci se înlătură osele de pește de pe carne.

Câteva AȘA NU-uri:

Odată folosit un tacâm, el rămâne pe farfurie, nu ajunge pe fața de masă, pe care să-și lase amprentă lui artistică.

Fiecare fel de mâncare vine cu tacâmurile lui, nu se trec de la unul la altul. Da, de aceea sunt mai multe furculițe și cuțite pe masă.

Multă inspirație la gătit!

Publicitate