Femei de 10

Celebritatea: pasul 1

FEMEI  CELEBRE… Ce frumos sună, să fii femeie, să devii celebră în domeniul tău de activitate, și nu clădindu-ți ascensiunea pe ochii dulci făcuți bărbaților importanți, sau pe colindatul așternuturilor, ci pe valoare, pe muncă, pe talent, pe ambiție și dăruire. Numai astfel te poți numi “femeie de 10”.
Și cum orice lucru are un început, și celebritatea are momentul ei “zero”, punctul de plecare. Clipa/etapa în care ai fost remarcată, în care ceea ce ai făcut tu i-a “atins” și pe ceilalți, i-a influențat în bine, i-a impresionat. Din acel moment începe CELEBRITATEA. Mulți nu vor s-o recunoască; modestia este o trăsătură caracteristică sufletelor alese. În plus, sunt atâtea “vedete de carton”, încât parcă te și simți jenată de faptul că, iată, lumea te recunoaște și pe tine pe stradă, că ai apărut la televizor și că lumea vorbește despre tine, te admiră și, poate chiar încearcă să-ți semene. Am “stârnit” mai multe “femei de 10” să-și amintească de primul lor pas pe Bulevardul Celebrității.

rodica-popescu-bitanescuRODICA POPESCU BITĂNESCU, actriță

“Nu știu care a fost primul pas către celebritate; celebritatea este pusă astăzi între ghilimele, nu mai ști care-i celebru și care nu e, acum toata lumea devine celebră prin diferite metode care nu sunt chiar legate de celebritate, așa că nici eu nu mai știu dacă sunt celebră cu adevărat. Știu însă că lumea mă apreciază, mă iubește, vine la spectacolele mele, la piesele pe care le-am scris, așa că îi sunt foarte îndatorată publicului meu.”

 

 

maria-grapiniMARIA GRAPINI, femeie de afaceri

O, nu știu daca sunt celebră, dar cu siguranță mi-am clădit o carieră și am reușit
în profesia mea! Și asta pentru că eu cred că am ales bine și că ăsta este si primul pas, si-l sugerez tuturor să-l aleaga acolo unde au vocatie. Şi cred că prima dată tot presa m-a făcut foarte bine cunoscută, atunci când mi s-au acordat câteva premii în topul femeilor de succes top 50, top 100 femei de succes, sau cele 50 mai puternice femei de afaceri. Prima recunoaștere a fost în 1997, când am luat un premiu internațional, cu un nume onorant: “Femeile care au contribuit la dezvoltarea propriei naţiuni”. După care, în 2000, am primit Ordinul de cavaler de la Președenție, și a urmat un an întreg de alte recunoasteri. Eu le zic recunoasteri, și pentru mine astea au contat mai mult decat banii, pentru că mi-au dat un impuls să merg mai departe și mi-au confirmat că e corect drumul pe care merg.

liana-turoiuLILIANA ȚUROIU, creator de modă

“Cred că primul pas al meu către ceea ce sunt astăzi a fost atunci când am absolvit Universitatea de Arte și am fost invitată la Palatul Cotroceni, de către Președintele de atunci, Emil Constantinescu, în calitate de șef de promoție, într-un eveniment cu mai mulţi studenţi merituoși. Atunci cred că am pășit pentru prima oară pe drumul celebrității!”

 

 

nicoNICO, solistă pop

“Primul pas spre celebritate a fost acela în care am fost întrebată de câtre cei de la B.U.G Mafia dacă vreau să fac un duet cu ei, am spus că da, cu toate că a fost și domnul Isus Hristos în spatele meu și mi-a pus așa, o mână  pe umăr și a zis: “Măi, ăsta este norocul tău!”. De atunci urma să  devin o persoană publică și într-adevăr, așa a fost! Se întâmpla undeva prin 2002.

monica-popMONICA POP, medic

” Nu am făcut niciun pas spre celebritate, s-a întâmplat pentru că dintotdeauna mi-a plăcut să vorbesc, de când eram foarte mică, iar una dintre opțiuni, după Medicină binențeles, a fost Dreptul. Mi-aș fi dorit foarte mult să urmez și dreptul, dar din păcate nu am mai avut timp și îmi pare foarte rău. Mi-aș fi dorit din suflet acest lucru, iar la un moment dat am început să vorbesc în public, să mă exprim, să transmit idei, considerând că oamenii trebuie să afle și de la mine ceea ce știu eu. Se poate spune că atunci  am devenit celebră.”

eli-lasleanELI LĂSLEAN, creator de modă

” O, spre celebritate!… nu știu, uite, dacă ar fi să mă întorc în timp probabil s-a întâmplat în anul II de facultate, unde am câștigat titlul de Miss Centrul Universitar Timișoara; cred că ar fi putut să fie ăsta un prim pas spre celebritate! Atunci nici eu nu mă așteptam să mi se întample așa ceva, dar a fost un eveniment care într-un fel m-a făcut să cred că aș putea deveni într-o zi o persoana importantă”.

Uscatoare rufe