Femeia hai-hui

Italiencele la 40 de ani : viața abia începe!

 

Dacă ați apucat să călătoriți vreodată în Italia, atunci înseamnă că ați observat cât de eleganți sunt locuitorii săi, cât de stilat se îmbracă și cât de atenți sunt cu propria persoană. Ei se mai caracterizează, în plus, printr-o atitudine diferită de a noastră vis-a-vis de vârstă. La 40 de ani, o italiancă este considerată a fi o „domnișoară” rafinată, care are toată viața înainte. Da, da, ați auzit bine : DOMNIȘOARĂ! Sau „ragazza” – cum spun italienii!
Italiencele la 40 de ani ( în special cele din Milano) sunt mereu la patru ace, într-o formă perfectă, cu manichiura făcută. Ele sunt mulțumite de viață, pe care și-o colorează cu întâlniri cu prietenele, cu activități din cele mai diverse, cu proiecte noi, aperitive și socializare.
Chiar și la această vârstă, italiencele nu sunt toate angajate în căsătorii, ceea ce nu miră pe nimeni. Și foarte puține din ele au reușit să facă măcar un copil. Ele consideră că au toată viața înaintea lor! Cel mai grăitor exemplu este actrița de talie internațională Monica Belucci, care a născut la 39 de ani primul copil, iar pe al doilea – la 45.

Firește că există și excepții. Sunt și italience care și-au întemeiat o familie de tinere, dar marea majoritate nu se grăbesc să o facă.
Să vorbim puțin și despre modul de a se îmbrăca al italiencelor, recunoscut în întreaga lume. La 40 de ani ele sunt deja sătule de stilul adolescentin și încep să devină fanele stilului casual sau ale celui clasic. Desigur , ele nu adoptă niciodată o manieră bătrânicioasă de a se îmbrăca. Se știe, pensionarele italience se duc la piață îmbrăcate ca și cum ar merge la operă!

„Domnișoarele” de 40 de ani sunt moarte după nuanțele de bej, gri, maro. Iubesc  culorile pale, ușor prăfuite. La ocazii se îmbracă în negru, pe care îl completează cu diverse accesorii. Este binecunoscută și înclinația lor către jeanși, adidași și printuri stridente, însă, spre deosebire de adolescente, ele poartă toate aceste elemente într-un mod cât se poate de original.

O dragoste aparte o au față de hainele cu croieli largi. Și față de accesorii.
Într-un cuvânt, italiencelor de 540 de ani le reusește să fie stilate nu numai din punct de vedere vestimentar, ci și al raportării lor la viață. Căci ele considera că au toată viața înaintea lor, și că aceasta le va oferi, cu siguranță, destule senzații deosebite!!
Sursa : blog.codcast.it