banner marshal garden
Frumusețe

Cele mai bune 25 de secrete ale hair-stiliștilor

Există zile bune si pentru părul nostru. Iar printre ele, există și zile in care parul nostru nu a aratat niciodata atât de bine. Diferenta principal dintre cele două situații constă in faptul că ultima se întâmplă atunci când nimerim pe mâna unui profesionist se ocupa de aceste lucruri. Recunoașteți, nu există moment mai ferici decât acela în care un specialist își usucă părul cu peria, dupa o tunsoare, sau cel în care verisoara ta reușește să dea de stilistul acela grozav de pe Instagram, pentru nunta ei. In afara de abilitatea de a executa acele mișcări sofisticate ale bratelor (daca ai incercat vreodata să iti faci o impletitură frantuzească, stii la ce mă refer), exista cateva trucuri geniale, pe care stilistii profi le utilizează pentru a-ți face bucle mai elastice, onduleuri mai săltărețe si cocuri mai ferme.
Am reușit să intervievăm o gramadă de experti de top. In pregătirea primului nostru Ghid pentru păr, prezentam mai jos 25 dintre cele mai bune sfaturi în materie, pe care editorii nostri le-au aflat de hair-stilistii care execută cele mai interesante onduleuri, cele mai bune indreptari din perie si cele mai sexy bucle, pe care le descoperiți în paginile revistelor preferate si pe capetele vedetelor voastre preferate.

1.Pulverizarea unei mici cantități de apă dintr-un spray poate slabi buclele, fără a-ti uda parul , care se va usca in cateva secunde.
2.In timpul indreptarii cu foehn-ul, lasati părul să se racească inainte să începi să-le perii. Toata lumea se grabeste si de aceea părul iar onduleurile nu rezistă.
3.Pentru a preveni ca părul sa devina lipsit de viață în urma folosirii unui spray texturizant, turnați-vă câteva picaturi de ulei pentru păr in palmă si treceti-o apoi prin păr
4.Pentru onduleuri slabe, folosiți capătul fierului de îndreptat pentru a trage usurel părul de la radacini,m iar apoi infasurați parul pe lungimea lui pe verticală, lăsând vârfurile afară.
5.Nu veți avea chiar cel mai sexy look, dar găsiți o boneta de satin pe care sa o purtați in timp ce dormiți noaptea. O sa vă pastreze coafura de-a lungul noptii.
6.Pentru a vă netezi părul la spate, pieptanați-l spre față (peste umeri) x cum il si uscați, de altfel – creand astfel , prin pieptănare, tesiune la radacina lui.
7.Pentru a vă revigora buclele, folosiți un uscător pe setarea “ rece”. Plimbați-l de pe o parte pe alta, miscandu-vă degetele prin bucle, pentru a le aduce la viață.
8.Nu prea vă vine să tundeți un păr rar – e greu sa renunțați la el- însă a tăia din el doi centimetre il va face să pară mai bogat.
9.Părul mai sanatos își mentine culoarea mai mult, asadar faceți saptamanal tratamente cu balsam, pentru a-l mentine stralucitor.
10.Pentru volum, uscați cu foehn-ul mai intâi radacinile, ridicandu-le cu degetele. Dacă veți incepe cu lungimile, acestea vor trage in jos radacinile ude, aplatizând părul.
11.Impărțiți părul cret in patru secțiuni, atunci când faceți duș, si puneți sampon pe fiecare dintre ele, astfel ca parul dvs nu se va incurca atunci când il spălați.
12.Pentru o coada atragatoare, aplecați-vă capul pe spate la 45 de grade si aduceți-vă părul spre față m pieptanadu-l cu o perie cu multi dinti. Cu cat are mai multi dinti peria , cu atat mai neteda va fi coada voastră.
13.Daca ați optat pentru o coafură naturală, este important sa vă mențineți părul hidratat. Folositi un balsam lleave-in” după fiecare spalat.
14.Cel mai usor de obținut volum este cu ajutorul unui sampon uscat , aplicat de la radacini spre varfuri seara, inainte de culcare. Dormiți cu parul intr-un coc si vă veți bucura de un volum de durata, a doua zi.
15.Daca va cade părul sau ii lipseste volumul, adaugand suvite veți da impresia de mai mult par.
16.Atunci cand vă faceți bucle, intorcand ondulatorul de pe orizontala pe verticală, ii veți da niste onduleuri mai subtile.
17.Daca folossiți numai produsele clasice de spălare, parul vosru ar putea sa devina imbâcsit. Curățați-vă, din cand în cand, parul cu un scrub, pentru a scapa de celulele moarte.
18.Pentru o curbură asemanatoare celei de pe peria de indreptat parul, ondulați-vă părul cu un fier de indreptat gigant si prindeți-l cu clipsuri timp de 10-30 de minute.
19.Cand nu sunteți sigure ce vrei sa faceti cu părul vostru, “întorceți-l pe dos”! Aduceți în față partile de dedesubt, care de-obicei arată mai sanatoase si mai stralucitoare decât cele de deasupra.
20.Daca vreti ca părul îndreptat să reziste, el trebuie uscat 100% , căci altfel o sa se pleosteasca.
21.Incercați întotdeauna ca urmatoarea spalare si fie cu o zi mai tarziu, punandu-vă parul intr-un coc jos si acoperindu-l cu o pelicula subtire de pudra, ca sa nu arate gras.
22.Pentru o coafura fără fire iesite, indreaptați-vă părul ud sau uscat in directia coafurii.
23.Pulverizandu-vă părul cu putina apă, reactivați produsul folosit cu o zi înainte, astfel încât să nu trebuiască să-l aplicați din nou.
24.Atunci cand sunteți presate de timp, incearcați o coadă. Rasuciți-vă parul in trei cocuri micute, apoi scuturați-vă parul si prindeți-l intr-o coadă.
25.Daca accidental puneți prea mult produs de coafat in păr, folosiți sampon uscat pentru varfuri.

Femei de 10 pe Facebook