Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Cel mai decorat învățător din Franța

DDM MORAD CHERCHARI CONVENTION TATOO AU CENTRE DES CONGRES TATOUEURS TATOUES

 

Să nu înțelegeti greșit. Nu e vorba de medalii sau panglicuțe, căci Sylvain Hélaine, care exercită de aproape 12 ani meseria de învățător nu a primit nici o distincție oficială de acest gen.

Dar se poate spune că e decorat ca un pom de Crăciun. Numai beculețele îi lipsesc ! Mai précis, e tatuat din cap până-n picioare, chiar și în albul ochilor ! Iar ca să fim drepți până la capăt, nu e numai învățătorul cel mai tatuat din Franța, dar e campion național la această disciplină, fără egal și fără diferență de vârstă sau meserie !

După orele de program, își practică pasiunea sub pseudonimul de Freaky Hoody. Uneori, din motive pur sportive, zice el, pozează în costumul lui Adam pe Internet pentru a-și etala multiplele artificii florale. Unii părinți, șocați, au adresatscrisori de protest Ministerului Educației, afirmând că acestdascăl zurliu sperie copiii, mai ales pe cei mici. El s-a apărat, susținând că dupa o mică surpriză initială, elevii îl consideră drept cel mai « cool » dintre profesori. De altfel, metodele lui pedagogice și rezultatele obținute nu i-au fost niciodată reproșate.

Dar treaba pică prost pentru el, în plină polemică privitoare la ținuta decentă în incinta școlilor. Din ce în ce mai mulți elevi se prezintă la cursuri cu veșminte deșucheate, pantaloni zdrențuiți, decolteuri provocante (mai ales fetele !) și buricul în văzul tuturor.

Ministrul învățământului a cerut tuturor să se prezinte la școală într-o « ținută republicană », fără a preciza în ce constă acest termen.

Sylvain a explicat că el e îmbrăcat foarte corect, cu un costum decent, și că aparența epidermei sale nu poate fi asimilată îmbrăcăminții.

Până una alta, ministerul l-a retras de la clasele celor mici (cei speriați !), și gurile rele spun că el riscă să-și piardă complet slujba de cadru didactic, căci nu…cadrează cu acest statut.

Ce părere aveți ? Merită măcar statutul de bărbat de 10 ?

Din Franța, Radu Dem

 

Surse : Le Figaro, France 3, Causeur

Credit foto :

Tatuat_1 : www.Stefayako.com

Tatuat_2 – www.tv24news.fr

Tatuat_ 3 – www.ladépêche.fr

Tinuta desuchiata – www.midilibre.fr

Buric si string – www.letelegram.fr