Călătorii Timp liber

La Maribor, printre șopârlițe! 

     

La Maribor, frumosul oraș sloven, toate drumurile duc la … Acvariului din Maribor! În latină îi zice Aquarium Terrarium, pentru că nu vezi numai peștișori, ci și șopârle, broaște țestoase, șerpi și tarantule. Brrr! …exact așa am spus și eu, încercând să inițiez un dialog cu câteva superbe exemplare, care mă priveau cu îngăduință din apartamentele lor de sticlă.

Acvariul din Maribor este amplasat în Parcul Orasului ( prilej de a da o raită și pe aici! )  si este construit din anul 1953. Este deci aproape un bunicuț venerabil, care-și primește nepoții și mai ales strănepoții cu brațele deschise și …mai ales, cu ele pline de viețuitoare ale apelor si nu numai.Aquarium Terrarium este cel mai vizitat punct de atractie din toata regiunea, atat de către turisti, cat si de către localnici ( “mariborezi” ?) . Mai mult : el este, de asemenea, si unul dintre cele mai cunoscute si importante acvarii din sud estul Europei. Am strigat catalogul și au răspuns “Prezent!”  pesti exotici, piranha, pesti de apa dulce, pesti de apa sarata și alte rubedenii de ale lor. Acvariile amenajate aici imita raurile, lacurile si mediile marine din intreaga lume. Acvariul de la Maribor gazduiește peste 120 de specii diferite de pesti, adunate în peste 40 de acvarii care includ specii de pești sau de alte animale marine.
…Fericită pentru bifarea acestui obiectiv de top, mi-am încheiat “ziua de lucru” într-un restaurant cu specific pescăresc, devorând câteva rubedenii ale proaspăt vizitatelor exemplare ale Acvariului din Maribor. 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.