Verificați poșeta oricarei femei : există un element care nu lipsește niciodată : rujul de buze! Feminitatea noastrâ depinde în mare măsură de acest accesoriu.
Iată cum trebuie el ales :
Rujul se asortează cu fardul de obraz.
Astfel, nuanta rujului sa fie in armonie cu fardul de obraz. Ai grija ca buzele si obrajii sa fie pigmentati in nuante din aceeasi familie de culori. Mai exact, daca optezi pentru un ruj portocaliu, asigura-te ca blush-ul tau va fi mai degraba unul piersica decat roz pal, sau daca optezi pentru un ruj nude, combina-l cu un blush aramiu.
Alege rujul în funcție de machiajul ochilor
Unii experti recomanda asortarea fardului de ochi cu nuanta buzelor, in timp ce altii afirma ca acest aspect limiteaza considerabil posibilitatile creative ale machiajului. Ceea ce este sigur este faptul ca selectia culorilor in cazul produselor de make-up functioneaza dupa aceleasi reguli precum cele din pictura. Iată două reguli :
- combinatia intre culori analogice (cele care sunt alaturate culorii de baza, aflandu-se pe ambele parti ale acesteia – se poate folosi orice nuanta, ton sau umbra) spre exemplu oranj si galben
- Combinația intre culori complementare (culorile opuse pe cercul cromatic – se pot folosi nuante, tonuri si umbre ale unei culori in combinatie cu cea complementara a sa), cum ar fi albastru si oranj.
Analizează tonul pielii tale
In functie de ton, pielea ta poate fi deschisa la culoare, medie, maslinie sau inchisa, iar subtonul poate fi rece (roz), cald (galben) sau neutru. Un truc util care te-ar putea ajuta sa iti dai seama din ce categorie faci parte ar fi sa verifici venele din zona incheieturilor. Daca acestea par a fi verzi, atunci subtonul tau este cel mai probabil cald, iar daca acestea par a fi mai degraba albastre, atunci subtonul tau este rece. A doua modalitate ar fi sa analizezi daca te prind mai bine bijuteriile aurii sau cele argintii. In primul caz se regasesc persoanele cu subton cald si in cel de-al doilea, cele cu subton rece.
Odata ce ai realizat care este subtonul pielii tale, opteaza pentru rujuri in nuante cu subtonuri similare. Pentru cel cald, alege rujuri in compozitia carora predomina portocaliul, iar pentru cel rece, albastrul sau purpuriul. Cand vine vorba de tonul pielii, femeile cu pielea deschisa la culoare sunt avantajate de roz, corai, piersica si rosu, in timp ce femeile cu pielea de culoare medie sunt puse in valoare de rujuri in nuante de pruna, caramel sau roz puternic. Pentru cele cu pielea maslinie, nuantele de ciocolata, rosu, roz sau corai sunt ideale, iar pentru cele cu tenul si mai inchis la culoare, burgund, maron sau oranj.
Importantă este și forma buzelor
Poti aplica un creion de buze intr-o nuanta cu o jumatate de ton mai inchisa decat nuanta rujului pentru a le defini, trasand linia in interiorul sau in exteriorul conturului natural, in functie de marimea lor. Pentru buzele pline se recomanda culorile mate, medii sau inchise. In cazul buzelor mici este de preferat sa se evite nuantele foarte inchise, in timp ce efectele perlate sau metalice vor complimenta aspectul. Buzele subtiri pot beneficia de pe urma unui contur care il depaseste usor pe cel natural si un ruj in culori mate . Buzele plate se vor putea pune in valoare cu un machiaj realizat din doua nuante de ruj, unul mai inchis si altul cu cel putin un ton mai deschis. Nuanta inchisa se va aplica pe intreaga suprafata a buzelor, evitandu-se centrul acestora, unde se va utiliza culoarea mai deschisa, iar trecerea dintre cele doua culori va fi estompata.
Dincolo însă de aceste reguli generale, nu te abține să nu experimentezi! Până la urmă, machiajul e o artă!
Sursa foto: beicon.ru
Comentează