Ea și El

Ce trebuie să faci dacă te simţi singură într-o relaţie!

the40by40.com

Cu toţii suntem implicaţi în relaţii profunde şi de durată. Dar, la fel de adevărat este că te poţi simţi singur în mijlocul unei mulţimi sau să dormi în acelaşi pat cu o persoană şi totuşi să te simţi singură. Multe femei nu se aşteaptă să se simtă singure atunci când sunt căsătorite. Ele speră ca soţul lor să le fie partener pe viaţă şi să le scape de singurătate. Însă, în timp, partenerii de viaţă se pot înstrăina şi izola.

Wavebreakmedia/ShutterstockSingurătatea nu se referă la proximitatea fizică, ci la conexiunea emoţională. Dr. Dennis Rainey şi soţia sa, Barbara, explică, “Poţi face sex, dar asta nu înseamnă că iubeşti. Poţi vorbi, dar asta nu înseamnă că comunici. Trăiţi împreună dar nu vă împărtăşiţi viaţa.” Dacă vă simţiţi singură în căsnicie sau în relaţia pe care o aveţi, iată câteva sfaturi pentru a restabili legătura cu partenerul.

Fă primul pas. Sentimentul de singurătate este arareori simţit doar de unul dintre parteneri. Aşa că dacă te simţi singură, sunt mari şanse ca şi partenerul tău să simtă acelaşi lucru. Fă primul pas pentru a remedia situaţia, chiar dacă faci gesturi mici. Spune-i ce simţi şi dă-i şi lui ocazia să facă acelaşi lucru.

Iartă trecutul dureros. În special, dacă te simţi singură de mult timp, rănile şi nemulţumirile s-au infiltrat în relaţia ta. Nimic nu alimentează singurătatea mai mult decât conflicte şi supărări neiertate. Dacă ţi-a greşit, iartă-l, iar dacă tu ai greşit încearcă să obţii iertarea lui imediat.

Petreceţi timp împreună. Uneori, cuplurile sunt atât de prinse în proiectele lor individuale, încât uită să mai petreacă timp împreună. Cu cât partenerii petrec mai puţin timp împreună, cu atât mai mult se vor înstrăina. Această situaţie se poate rezolva simplu, planificând seri petrecute acasă, alternate cu ieşiri în oraş, iar ocazional mici evadări în afara oraşului, în weekend.

cuplu_romanticPetreceţi timp de calitate. Este important cât timp petreceţi împreună dar şi mai important este ce faceţi atunci când sunteţi împreună. Atunci când discutaţi, lăsaţi telefoaanele deoparte, staţi departe de alte tentaţii care ar putea să vă distragă atenţia şi concentraţi-vă unul asupra celuilalt. Încercaţi să găsiţi activităţi care să vă apropie: mergeţi la o scurtă plimbare, gătiţi, mergeţi la un concert sau un eveniment sportiv sau jucaţi cărţi. Complimentaţi-vă reciproc. Creaţi momente de neuitat!

Faceţi o prioritate din apropierea fizică. Asta nu se referă doar la viaţa sexuală, chiar dacă şi ea este importantă în viaţa unui cuplu, ci şi la gesturi mărunte, cum ar fi: ţinutul de mână sau giugiulitul pe canapea. Staţi apoape unul de celălalt, masaţi-i gâtul şi surprindenţi-l cu un sărut. Apropierea fizică va duce, în mod natural şi la apropierea emoţională.

Nu-ţi fie teamă să ceri ajutorul specialistului. Chiar dacă multe cupluri se feresc, consilierea maritală poate oferi o perspectivă nouă care poate fi de mare folos când vă aflați în impas.

Dacă aţi trăit şi voi astfel de momente de singurătate în doi ne-am bucura să ne împărtăşiţi povestea voastră!

Sursa: markmerrill.com
Foto: the40by40.com, Wavebreakmedia/Shutterstock

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.