Timp liber

Ce cauți tu în viața mea?

like

Ați observat vreodată cum vi se răscolește profilul? Stai pe facebook și la un moment dat începi să primești like după like la postări din zile diferite? Asta înseamnă că cineva – de fapt știi cine, cel sau cea care îți dă like-uri, tocmai îți umblă prin profil. Stai cu emoție oarecum, profilul tău e casa ta pe facebook. Ai musafiri, deci. Te bucuri – sau nu – după cum persoana care îți vizitează profilul îți este dragă sau nu. Ca și cu musafirii. Pe unii îi primești de drag, pe alții de nevoie. Bine, pe facebook e mai ușor să-i dai afară. Poți să-i blochezi –in extremis, eu nu prea fac asta pentru că mi se pare foarte dureros, am fost blocată de persoane cu care m-am certat și după aia mi-a părut foarte rău, așa că evit să fac asta. Bine, nu înseamnă că trebuie să profitați de slăbiciunea mea.Sau poți să nu-i mai urmărești – există această opțiune – și atunci nu-ți mai apar inepțiile lor imediat ce deschizi cronologia. Dar, în principiu, toată lumea se bucură de like-uri, așa că fiți bineveniți.

Există o vorbă românească: casa nemăturată, musafiri așteaptă. Așa cum nu te bucuri dacă-ți vin musafirii și tu nu ai casa aranjată, așa e și cu profilul de facebook: e bine din când în când să faci ordine prin el, să mai ștergi câte ceva care nu-ți place, să mai adaugi câte ceva semificativ, să-ți mai schimbi fotografia de copertă sau cea de profil. Ca și locuința, profilul tău trebuie să te reprezinte. Iar majoritatea cererilor de prietenie vin în urma vizitării unui profil interesant. Ba chiar și acceptarea prieteniei – când cineva vrea să-mi devină prieten recunosc că obișnuiesc mai întâi să-i vizitez profilul, mai ales dacă nu cunosc persoana, și să văd dacă găsesc ceva interesant, dacă avem prieteni comuni și care sunt aceia – după prietenii comuni îmi dau seama imediat și în ce domeniu activează. Și mă uit și la alte informații – mă uit la vârstă, mă uit la studii, la fotografii, ba chiar și la starea civilă. Oricum, sunt multe de aflat. Iar de multe ori un profil sărac, fără informații, fără fotografii poate ascunde în cel mai bun caz o persoană neinteresantă sau neinteresată de facebook iar în cel mai rău – o identitate falsă.

Să ții cont că și angajatorii acum se uită prin profilele de facebook ca să cunoască mai bine viitorul angajat, să găsească lucruri pe care nu le-ai spune într-un CV sau într-un interviu. Așa că… ai grijă ce postezi!

Și acum, un sfat înțelept de pe facebook:

like

Adică urmează-ți inima, dar ia-ți și creierul cu tine.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.