Bombănelile Marinei Editoriale

Ce afli, dacă tragi cu urechea. Sau cât de fraiere suntem noi, femeile

 

Aeroport. Aștept un avion pe care zăpada subită îl împiedică să ajungă la mine. Am făcut de toate: am citit, am scris, am sms-at, am băut cafele și sucuri, am colindat Duty Free-ul, m-am parfumat cu vreo 5 arome, am privit pe geam cum ninge. Ceasul scoate în batjocură limbile la mine, răsturnându-mi planurile pentru azi.
Cel mai groaznic lucru, pe lumea asta, e așteptarea. Mai cu seamă pentru un om obișnuit să facă, nu să stea. De făcut, nu prea mai am nimic pe aici, poate doar să încep să ma plimb de colo-colo, pe scarile rulante! Asta, dacă-mi voi aminti de îndemnul lui Brâncuși, de a nu lăsa niciodată copilul din noi să crească!
Aleg însă să rămân adult, să trag cu urechea și să studiez oamenii. Lângă mine tocmai s-a așezat un nervos similar mie, care pare a nu-și găsi nici el locul. Ne deosebește barba lui stufoasă si tonul grobian, cu care tocmai i s-a adresat unui angajat al aeroportului, care săracul nu avea nicio vină că afară ninge….După haine, individul de lângă mine pare a fi în regulă, dar ce mai reprezintă hainele în zilele noaste?!? M-am întâlnit zilele trecute cu fostul meu profesor de fizică din liceu – un dascăl strălucit – și cu greu l-am recunoscut, îndărătul unor haine ponosite, care n-ar fi stat bine nici măcar pe un cerșetor. În schimb, cunosc destule nulități care defilează cu cele 4 ace proverbiale înfipte în branduri ce-ți taie răsuflarea..Bref. Nervosul de lângă mine murmură ceva în barbă, în timp ce formează un număr de telefon. “ Va urma un dialog interesant”- anticipez. Probabil “de afaceri”.
“- Ce faci, fă? Ești acasă? (…..) Vezi că eu ajung azi, mai pe seară, în caz că ai uitat! Te-am avertizat , ca să nu te mai găsesc, ca data trecută, cu ăla călare pe tine, că….” …Aici a urmat o amenințare împachetată într-un limbaj pe care nu vreau ca tastatura mea să-l învețe…. Mi-am băgat și mai tare capul între umeri, înfundându-mi nasul in șalul răsucit în jurul gâtului, continuând să stau cu ochii închiși, mimând somnul. Scurtul dialog telefonic s-a încheiat, omul și-a tras nasul și o înjurătură. Ce grobian! Merită, cu vârf și-ndesat să-l înșele nevasta, sau cine naiba o fi fost persoana “avertizată”! Trag cu coada ochiului spre dreapta mea, unde insul răscolește agenda telefonului, după care accesează un alt număr. “ Unde dracu umbi, nenorocito?!?” – murmură în barbă, la adresa celei ce pare a nu răspunde… Se ridică, face o tură și se întoarce la locul de lângă mine, aruncându-mi o privire pe care o simt, prin ochii mijiți. Par, probabil, “inofensivă”, așa că își continuă butonatul telefonului. Accesează un alt nume. După câteva secunde de liniște, vocea de lângă mine, devine brusc neașteptat de mieroasă și i se adresează noului “abonat” , mai mult ca sigur o femeie. “Ce face iepurașul meu drag? Vine băiatu’ să-i aducă morcovior?” …Oh my God! Nu cred că vreau să aud asta!!! – îmi spun și probabil că involuntar încep să mă foiesc, trăgându-mi pălăria pe cap ( ați observat că mă despart greu de pălărie! ) Individul observă, tace o clipă, îmi aruncă o privire , apoi se ridică și îsi continuă dialogul șoptit undeva, la vreo 5 metri de mine. Suficienți, cât să nu mai aud continuarea. Pe care nu mi-e greu însă s-o intuiesc : iepurașul va primi morcovior , la pachet cu, probabil, (măcar) un parfum de la Duty Free. Amărâta va fi, probabil, sigură că este marea iubire a bărbosului său furnizor de morcovi. În aceeași ordine de idei, nevasta ( sau, mă rog, prima apelată) își va primi acasă, oaia rătăcită, va poza în “soția iubitoare”, chiar dacă venirea soțului i-a zădarnicit întâlnirea cu amantul.. “Menage a trois”-ul ( sau “ a quatre”) va continua nestingherit și…. uite-așa, praful se va alege din definițiile universale și din regulile ancestrale ale iubirii, în care unii dintre noi – naivii! – ne încăpățânăm să mai credem încă…
Mi-e si mai lehamite, brusc, de ninsoarea de afară, de așteptările astea mult prea lungi, care ne compun viața, și de indivizi de genul celui de mai sus, care ne-o populează…
….între timp, grobianul s-a rostogolit în magazinul din preajmă, oprindu-se în dreptul standului DIOR….

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate