Ea și El

Cât de important este să spui, cât mai des, “Te iubesc!”

Psihologul și psihoterapeutul cognitiv Maria Abeltynia declară că este absolut firesc să-ti dorești să auzi spunându-ți-se “Te iubesc!”
Dupa cum arată rezultatele unui studiu, întreprins în Letonia, și dedicat relațiilor în cuplu si gradului de fericire ( Indicele fericirii Amigo” ), pe oameni îi face fericiți posobilitatea de a-l răsfăța pe cel dragși de a-i spune ceva frumos. De aceea psihologul Maria Abeltynia declară că toți ne dorim să auzim cât mai des cuvintele “te iubesc”. Și să le și rostim.
Psihologul rememorează nenumăratele sale ședințe de terapie, în cadrul cărora femeile și bărbații se întrebau dacă să spună sau nu aceste cuvinte, dacă le place sau nu să le audă. A le rosti sau nu, este alegerea fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, va vor ajuta să va limpeziți gândurile următoarele 8 concepții greșite, legate de această declarație. Oare faceți și voi aceleași greșeli?

Aceste cuvinte trebuie rostite numai în anumite situații. Deseori, oamenii se gândesc că trebuie să spună aceste cuvinte doar de “Sf.Valentin”, în zilele de sărbătoare, în zilele de naștere etc. Desigur că evenimentele speciale din viata noastră ne induc o anume stare sufletească , numai că, din păcate, ele nu sunt foarte dese. Iar unele momente speciale le putem crea noi înșine, ori de cât ori vrem. Dacă iubita voastră e o fire romantică, cine vă împiedică să creați cât de des momente romantice, pentru a-i face plăcere?
De aceste cuvinte nu trebuie să abuzezi, căci iubirea se va dilua, dacă le tot rostesc. Ce prostie! Există oameni care cred că, dacă rostesc cât mai des “te iubesc”, acest lucru le va slăbi sentimentele. Dimpotrivă, dragostea sporește dragostea. Dacă ne permitem să ne criticăm partenerul, să-i facem observații, de ce să nu-i si spunem, cu aceeași lejeritate, că-l iubim?
Trebuie să fii 110% sigur că-l iubesti cu adevărat pe acest om, înainte de a-i spune acest lucru. În primul rând, omului îi este caracteristică indoiala. Iar o siguranță de 110 % nu ți-o pot da decat Pompele funebre. Sentimentele nu pot fi niciodată pe deplin transparente, simțim în același moment o mulțime de sentimente, uneori contradictorii. Ați fost vreodată într-un camp de flori? Ce predomină? Margaretele, lăcrămioarele sau albăstrelele? Nici nu are sens să vă apucați să le numărați. Câmpul de flori este pur și simplu superb.
Dacă voi rosti aceste cuvinte, va trebui să mă și căsătoresc cu partenera, să mă mut la ea, să-i suport familia, câinele, etc. De multe ori, încărcăm noi înșine prea tare cuvintele pe care le rostim, iar apoi ne plăngem că nu le mai găsim sensul. “Te iubesc” nu înseamnă nimic altceva decat “Te iubesc”. Fiecare are dreptul să încarce aceste cuvinte cu semnificația dorită. Ce înseamnă de fapt aceste sentimente, în raport de partenerul nostru? Putem alege chiar noi : poate înseamnă că ne dorim să petrecem mai mult timp împreună. Sau poate înseamnă că vrem să fim foarte sinceri unul cu celalalt. Sau poate nu vrem decât să ne exprimăm, cu voce tare, ceea ce simtim. Nu e obligatoriu ca tuturor celor care spun “Te iubesc” să le fie sortit să fie împreună. Toate aceste îndoieli nu trebuie să vă oprească de a spune, căt mai des, “te iubesc!”.
Prefer să-mi exprim sentimentele prin fapte, nu prin vorbe! Unii barbați se ascund în spatele unor astfel de cuvinte lipsite de logică. Cuvintele, gândurile, sentimentele și faptele sunt fenomene la fel de importante, în viața noastră. Nu este normal să alegem doar unul din ele, în detrimentul celorlalte. Toate au importanța lor și rostul lor. Foarte bine că vreți să va demonstrați iubirea orin fapte, dar cine vă împiedică să o și declarați? De ce să fiți zgârciți în cuvinte? Dacă aceste cuvinte n-ar avea importanță, lumea nu le-ar fi inventat. N-ar fi existat poeți, scriitori, scenariști, lumea ar fi fost mult mai cenușie…
“I-am spus aceste cuvinte foarte des fostei mele iubite, și n-a ieșit nimic din relația noastră.” E o judecată lipsită de sens. Putem petrece ani din viață, răsucindu-ne eșecurile pe toate părțile și cautându-le cauzele. Și asta nu ne face mai fericiți. Studierea trecutului nu are niciun sens, decât dacă acest lucru aduce fericire în viața noastră de azi. Cel mai important lucru este să ne vindecăm ranile trecutului și să trăim mai departe. Un eșec cu o femeie pe care am iubit-o nu trebuie să se repercuteze asupra femeii pe care o iubim acum. Și nu-i spuneți niciodată “Lasă că am mai trecut eu prin asta!”
Aceste cuvinte sunt muuuult prea serioase! …Păi dacă sunt atât de serioase, atunci rostiți-le cât mai repede!:)
8. Las’ să spună ea prima! Dragostea nu e o joacă și nu o întrecere. Nimeni nu e mai puternic sau mai fragil. Iubind, ne dezvăluim personalitatea, ne deschidem sufletul și asta generează sentimentul încrederii și al apropierii între oameni. Cel ce iubește este dator să fie sincer cu noi în toate și atunci de ce sa nu găsească cele mai iscusite cuvinte, pentru a-și exprima inclusiv iubirea?

În final, iată 7 motive pentru care trebuie să spunem “te iubesc” oricât de des! Ele subliniaza și importanța acestui gest, de care unii, din motve necunoscute, încă se mai feresc.
1. Cel mai potrivit moment este ACUM!
2. Dacă nu e un moment bun, îl voi crea chiar eu!
3. Niciodată nu există “pre mult” când e vorba de cuvinte frumoase. Repetați-le!
4. Viața nu are ciorne, fiecare clipă trebuie trăită!
5. Dacă un om ne este alături, înseamna că el a meritat dragostea noastră. Altfel n-ar mai fi aici!
6. Chiar dacă cineva nu ni se pare atât de important, el poate însemna , totuși foarte mult, pentru noi. Hai să-i arătam recunoștința, spunându-i cât de mult il iubim.
7. Dragostea este cel mai spontan și mai creativ sentiment pe care îl poate avea cineva. Rostindu-l, nu facem decat sa-l multiplicam. Nu există limite, e permis orice!

Sursa : mammamuntetiem.lv

Femei de 10 pe Facebook