Femei de 10

Cât de adâncă e dragostea ta? – se întrebau, acum 40 de ani, cei trei Bee Gees

 

Pe cei trei frați cu voci atât de speciale nu-i putem uita așa de ușor… Pentru mulți dintre noi, muzica lor este sinonimă cu adolescența noastră….
….Bee Gees a fost un grup pop format în 1958. Formația era alcătuită din frații Barry, Robin și Maurice Gibb. Trioul a înregistrat succes în majoritatea deceniilor dar au avut două perioade de succes excepțional: ca formație rock la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970 și ca formație disco la sfârșitul anilor 1970.
Apogeul lor a fost atins în anul 1977 când au contribuit la coloana sonoră a filmului Febra de sâmbătă seara. Aceasta a fost vândută în peste 40 de milioane de exemplare, fiind printre cele mai bine vândute albume din toate timpurile. Aceeași coloană sonoră a petrecut 24 de săptămâni consecutive pe prima poziție în Statele Unite și a generat trei hituri: „Stayin’ Alive”, „How Deep Is Your Love” și „Night Fever”, toate trei ocupând prima poziție atât în Statele Unite, cât și în alte țări ale lumii.
Bee Gees au vândut peste 220 de milioane de discuri la nivel mondial, înscriindu-se astfel printre cei mai bine vânduți artiști muzicali din toate timpurile.
„How Deep Is Your Love” este o baladă pop de o frumusețe tulburătoare, inclusă în coloana sonoră a filmului Saturday Night Fever. Ea s-a clasat pe locul 3 în Marea Britanie și Australia, iar în Statele Unite a devenit primul din cele 6 hituri No.1 ale topului Billboard Hot 100.
În lista celor mai frumoase 500 de melodii ale tuturor timpurilor, întocmită de Rolling Stones, “How Deep Is Your Love” s-a clasat pe poziția 375.
Într-un interviu acordat prestigioasei publicații muzicale Billboard magazine, Barry Gibb a declarat că melodia cu pricina este, din punctul lor de vedere, cel mai frumos cântec al formației.
Nu ne rămâne decât să oftăm, melancolici, și să ascultăm, pe-nserat, cântecul cu un mesaj atât de sensibil : “ Cât de adâncă e dragostea ta?”.

Publicitate