Timp liber

Campați și citiți!

Încă de la început vreau să menționez că acest articol nu se dorește a fi un preambul al vreunei cărți de dezvoltare personală, nici o încercare de discurs motivațional și nici măcar o nouă metodă revoluționară de relaxare. E doar un articol. Puteți să-l citiți sau puteți pur și simplu să-l aruncați în mormanul de reviste cumpărate în fiecare an și frunzărite așa câte puțin. Însă măcar aruncați-vă ochii peste titlu sau titluri în general. Dacă ați parcurs deja articolul până aici și ați citit fraza anterioară, pot spune că-mi tresaltă inima de bucurie.

Dragile mele, CAMPAȚI și CITIȚI! Simt că m-am cam înrudit cu Einstein, el cu „THINK!” (GÂNDEȘTE!), eu cu CITIȚI. De ce am ajuns să scriu despre asta? Ei bine, zi de zi vedem această goană cotidiană după orice ne folosește și mai ales nu ne folosește. Bani, mâncare, haine. Rochie nouă, pantofi cu toc, că și așa vine balul și la mine. Și alergăm și alergăm până la extenuare. Am auzit eu undeva că aceasta apare atunci când nu știm să „campăm” ori de câte ori simțim nevoia. Chiar așa este. Un traseu montan nu se parcurge în 2 zile fără nicio pauză. Oare nu așa arată și drumul vieții noastre? E nevoie de odihnă, de un cort sub care să te adăpostești în caz de vine vreo ploaie, că doar nu vrei să răcești și să nu termini traseul. Extenuarea e răceala. Extenuarea e boala. Incultura e boală. Așa că citiți (scriu cu litere mici acum că ați prins ideea).

Citiți orice! Citiți ce vă place! Citiți ce vă relaxează! Poate să fie doar instrucțiunile de pe ambalajul budincii pe care vreți să o preparați. Mi-a zis un prieten că e vorba de biochimie aici. Poate să fie eticheta de la noua rochie kaki de care v-ați îndrăgostit lunea trecută. Poate să fie anunțul de vânzare a unui nou apartament, anunț lipit pe stâlpul din fața casei încă de acum o lună. Știu că de multe ori treceți pe lângă acesta și nu-l băgați în seamă. Dar poate azi vă opriți și „campați” 5 minute din timpul vostru în fața anunțului sau cine știe, chiar aici la mine.

Etichete