Oare există printre voi persoane care să nu fi băut niciodată în viață cafea? Cu siguranță, nu!Pentru marea noastra majoritate, băutul cafelei reprezintă un ritual care ne inaugurează fiecare zi din calendar. Căci, nu-i așa? fără cafea parcă nici nu simțim că ne-am fi trezit cu-adevărat!
Oamenii de știință au vești bune pentru iubitorii de cafea. Site-ul dailynova.me evidențiază cele 10 motive, invocate de cercetători, pentru care nu trebuie să ne ferim să bem zilnic câte o cafea!
- Cafeaua reprezintă o sursă principala de antioxidanți. Organismul nostru preia din cafea o cantitate de oxidanți mai mare decât din legume și fructe.
- Mirosul de cafea are un efect antistres. Cercetătorii coreeni au ajuns la concluzia că mirosul cafelei acționează într-un fel anume asupra proteinelor care asigură funcționarea creierului, stimulând astfel gândirea pozitivă.
- Cafeaua poate diminua simptomele bolii Parkinson. Conform unui articol publicat în revista Science Daily, cafeaua îi ajută pe bolnavii de Parkinson să-și controleze mai bine mișcările.
- Cafeaua face bine la ficat, mai ales dacă obișnuiți să consumați alcool. Rezultatele unor cercetări desfășurate pe durata a 22 de ani și la care au luat parte 125.000 de subiecți, au demonstrat că în cazul persoanelor care au consumat cel puțin o ceașcă de cafea pe zi, riscul de a dezvolta ciroză s-a diminuat cu 20%.
- Cafeaua reduce tendința de suicid. 2-4 cești de cafea pe zi sunt capabile să reducă acest risc cu 50% , atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.
- Cafeaua reduce riscul de îmbolnăvire în cazul cancerului de piele, în special în cazul femeilor.
- Consumul de cafea îmbunătățește performanțele sportive. Cofeina marește cantitatea de acizi din sânge, ceea ce le permite mușchilor sa absoarbă grăsimile și să le ardă, transformându-le în energie. Acest lucru permite economisirea rezervelor de hidrocarburi, organismul putându-le folosi ulterior, la nevoie.
- Dacă beți cafea zilnic, veți reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat. Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care consumă circa 4 cești de cafea pe zi scad acest risc la jumătate.
- Cafeaua este foarte sănătoasă pentru creier. A făcut mare vâlvă un reportaj difuzat la CNN, care demonstra că cei care consumă cafea, reușesc să lucreze mult mai eficient.
- Cafeaua de face, se pare, mai fericiți! Un studiu efectuat de cercetătorii de la Insitutul American de Sănătate publică a demonstrat că oamenii care consumă măcar 4 cești de cafea pe săptămână, sunt cu 10% mai puțin supuși depresiilor decât cei care nu beau cafea.
Așadar, dați share și…fuga să vă faceți o cafea!
Surse foto: mport.ua, liveinternet.ru
Comentează