Sănătate

7 semnale că oboseala ta este o oboseală a sufletului, nu a trupului

Practic, fiecare din noi poate trece prin situații în care ne simțim obosiți și apatici și nu înțelegem de ce. In realitate, trebuie să stim că poate obosi și sufletul, nu numai trupul. Care sunt, așadar, simptomele acestei oboseli?

7 semne ale oboselii sufletesti

Singurul lucru pe care l-ai face non-stop este să te lungești și să te odihnesti. Prin urmare, te trezești că noaptea nu mai poți dormi, sau dacă totuși adormi, ai un somn de suprafață și neliniștit.

2. În permanență te doare câte ceva. Mai precis, ai dureri de cap, migrene, care apar din senin. Uneori te pot durea mâinile și picioarele, stomacul sau chiar inima. Iar medicii nu reușesc să găsească sursa acestor dureri.

3. Te simți dărâmat și nu vezi nicio cale de ieșire.
Asta este o consecință a faptului că sufletul și trupul nu mai coexistă armonios ca și până acum.

4. Ai devenit din cale-afară de emoțional.
Dacă ai început să ai des schimbări de dispoziție, dacă te podidesc lacrimile fără un motiv anume sau dacă izbucnești în râs din senin, dacă ai devenit irascibilă si ai deseori atacuri de panică, toate acestea sunt semne clare de oboseală sufletească. Este și mai grav dacă te simți copleșită de stări de ură, invidie, răutate la adresa oricui.

5. Sentimentul de singurătate. Chiar dacă ai în preajmă ființe dragi și mulți prieteni, tu tot singură te simți, și, mai mult decât atât, ți se pare că toți din jur s-au coalizat împotriva ta.

6. Slăbiciunea fizică. Dacă orice activitate neînsemnată te aduce în stadiul de a fi obosită și sfârșită, este un semn cert al oboselii sufletești. Nu mai ai energie vitală și asta se resimte și în plan fizic.

7. Ai tot felul de frici și te simți foarte nesigură în raport cu ziua de mâine. Dacă îți vine să lași totul baltă și să pleci incotro vezi cu ochii, ca să începi o nouă viață, dacă te simți pustiită și crezi că viața nu mai ar niciun sens, înseamnă că, mai mult ca sigur, ai obosit sufletește.

Sursa : kolobok.ua