Ea și El

Bărbații de care trebuie să fugim

 

Așa e, există astfel de bărbați. Iar noi ne tot jurăm că nu vom mai avea de a face cu ei niciodată, că nu le vom mai tolera comportamentul, dar….Offfff….sentimentalismele astea! Câte dintre noi reușesc să nu le cadă pradă?
Cei de la vodzo.ru s-au gândit să le dea o mână de ajutor femeilor, sintetizând principalele categorii de barbați de care acestea trebuie să fugă, mâncând pământul. Iată-le :

Colecționarul” : Știe întotdeauna ce să spună și cum să spună; umblă mereu îngrijit, de multe ori îți taie răsuflarea. Au trecut „prin mâna lui” o groază de femei.. Ne îndrăgostim deseori de astfel de „Don Juani”, sperând să ocupăm acel loc vacant al Donnei Anna din viața lor. În mintea noastră facem următoarea judecată : ” La un moment dat tot se va sătura să sară din floare-n floare și se va stabili la o singură femeie, nu?”… Tipul acesta de „colecționari” mai au o imagecaracteristică comună: cunosc foarte bine psihologia femeii și, la nevoie, reușesc să atace toate fronturile deodată: să se joace cu sentimentele ei, să-i exploateze fricile și emoțiile, instinctul matern, spiritul de sacrificiu, etc. Dar…oamenii nu se schimbă! Iar dacă biografia lui este înțesată de trădări, iar agenda telefonică – de nume de dame și de emoticoane cu chipuri de iepurași și floricele, e cazul să-ți cam iei tălpășița!

Manipulatorul. După prima întâlnire stă în expectativă câteva zile, apoi reapare ca din senin, te privește lung, după care, la o petrecere la care vă întâlniți ca din întâmplare se face iarăși că nu te vede, dispare și apare, se joacă de-a „cald și rece”, critică și te copleșește cu complimente. E clar că cu un astfel de partener nu-ți va fi deloc ușor. Foarte rar acest joc de-a rațele și vânătorii se termină cu o poveste de dragoste : lupu-și schimbă părul, dar năravul ba! Te poți aștepta oricând ca un astfel de bărbat să-ți facă o figură!

Tiranul. Are o personalitate puternică, știe să-și ia asupra lui toate responsabilitățile, să ia deciziile cele mai dificile și să te protejeze. Dar ce se întâmplă mai departe? Uite, îți spunem noi : te poți trezi că-ți cere să-ți abandonezi serviciul ( „- Eu câștig atăt de bine, la ce-ți imagetrebuie să te surmenezi?”) , apoi începe să-ți verifice corespondența ( ” – Doar avem încredere unul în celălalt, nu?”) și încearcă să te îndepărteze de prietenii tăi ( „-La ce-ți mai trebuie prieteni, doar noi doi suntem atât de apropiați?”). Deși la început pare ok, viața lângă un asemenea om se va asemăna curând cu o detenție. Vrei așa ceva?..

Ghinionistul„. Ne hranim cu iluziile că într-un bărbat adult care pare foarte în regulă, dar totuși nu are servici și nu are o carieră, zace de fapt un potențial învingător, care încă nu a reușit să-și găsească făgașul. Însă, oricât de greu nu ne-ar fi să o spunem, un bărbat care nu muncește, la 30 de ani, sigur nu va deveni milionar la 31! Faptul că respectivul e un „ghinionist” nu trebuie să ne ducă neapărat cu gândul la situația sa financiară, ci mai degrabă la un anume tip de caracter. Ghinionistul preferă să-și motiveze lipsa de activitate printr-o anume ideologie, ceva de genul : „toți ăia care au bani sunt de fapt niște imageticăloși” și încearcă să te convingă că trebuie să-l iubești necondiționat. E clar că motive de laudă astfel de oameni nu prea au. De aceea , „ghinioniștii” se caracterizează prin faptul că invidiază succesele altora, îi urăsc pe toți cei din jur, nu cred deloc în propriile forțe și habar n-au cum să câștige bani.

Omul cu probleme”. De una s-a despărțit pentru că l-a lăsat și a plecat la o bursă în SUA. De alta – pentru că părinții ei nu l-au acceptat. A treia l-a înșelat, și așa mai departe. S-a obișnuit să-și plângă de milă și nu vei găsi niciodată o poveste fericită în trecutul lui. Acest comportament anormal, bazat pe o biografie plină de eșecuri în dragoste ar trebui să te facă să deschizi ochii mai bine : ceva nu e în regulă cu omul ăsta!

Cam acestea sunt categoriile identificate de noi! Dacă experiențele voastre de viață mai conțin și alte exemple, nu vă sfiiți să ni le împărtășiți! La urma urmei, un „Tratat despre bărbații de evitat” ar fi binevenit în viața noastră ! Și de ce să nu începem să-l compunem împreună? Așteptăm mesaje și povești trăite de voi, din care să tragem concluzii!

Surse foto: amorez.com, timelady.ru, korolcat.ru