Povestea mea

Bagheta magică

Cine nu a visat , măcar o dată în viața lui , să aibă o baghetă magică , menită să-i îndeplinească dorințele ? Ei bine , mie mi s-a întâmplat chiar să găsesc una .

Cumpărasem de la un bătrân o mașină uzată , pe care n-o mai folosea și am găsit bagheta între scaunele din față . La început nu prea i-am dat atenție , pentru că arăta doar ca un băț lustruit , a cărui utilitate îmi scăpa pentru moment.

Totul s-a schimbat , în momentul în care m-a oprit un polițist , pe motivul că aș fi depășit viteza legală. . Nu mai asta nu-mi lipsea ! Înjurînd în gând , că doar nu eram nebun să o fac cu voce tare , m-am aplecat să-mi caut actele și am dat cu ochii de bățul ăla lustruit . L-am luat în mână să-l să-l ascund , ca nu cumva să zică omul legii , că ar fi vreo armă albă și să-mi mai dea o amendă și pentru asta .

În același timp , mi-am dorit ca polițistul să fie pe undeva prin Alaska și nu lângă mașina mea . Să vezi și să nu crezi ! Tipul chiar a dispărut !

Realizând cu greu ce s-a întâmplat , mi-am propus totuși , să încerc încă o dată puterea baghetei și i-am cerut o pereche de chiloți noi , pentru că mă cam scăpasem pe mine de emoție . Poate să vi se pară banală o asemenea cerere , dar vă rog să mă credeți că  o pereche de chiloți curați la momentul potrivit pot constitui o mare binefacere . De altfel , în cazul vostru care ar fi primul lucru pe care l-ați cere , dacă ați avea o asemenea baghetă ?!

Aaaaa , turnul Eiffel la voi în curte !?! De ce ? Arată doar ca o schelă petrolieră ceva mai mare și e la fel de inestetic . Și nici nu cred că s-ar muta Parisul după el , ca să vă dați voi mari că locuiți în centrul Orașului Luminii . În plus , nu ați mai avea loc să vă plantați tomatele .

Ce spui tu !? Să mergi pe Lună  ?!? Ce dracu’ să cauți acolo , că nu e nimic de văzut pe suprafața lunară, în afară de praf și niște cratere . Și nici măcar nu poți să intri în ele , că nu te lasă extratereștrii care locuiesc acolo . Cum care extratereștri ? Dar tu ce crezi că e Luna ? Baza lor de operațiuni . Unde ai mai pomenit un corp ceresc care nu se învârte în jurul axei proprii , că de aia îi vedem doar o singură față tot timpul ?!

Eu m-am gândit să-mi comand o insulă mare și frumoasă , pe care să cer o casă albă cu balcoane ,cu coloane de marmură , cu o grădină japoneză în față și o piscină mare în spate . Bineînțeles , cu tot ce trebuie : grădinari , servitori , bucătari și , înăuntru , cu un lux total . He , he !! N-am uitat nici vreo câteva femei frumoase , care să umble așa goale peste tot , ca să nu pară casa pustie . 

Deodată am realizat că asta ar fi o mare bătaie de cap și că n-aș avea niciun moment de liniște . Tot timpul ar trebui să comand de mâncare , rochii de seară , pantofi , bijuterii , farduri și câte altele , că femeia , chiar dacă ai făcut-o cu bagheta magică , tot femeie rămâne și are nevoie de o mulțime de chestii . Ca să nu mai vorbim de lucrurile de natură intimă .

Așa că am renunțat la proiectul meu și am pus bagheta în dulap , în așteptarea unei idei mai bune .

Ahh !!! Uitam să vă spun că am citit recent , intr-un jurnal , că un polițist român a dezertat de la postul său și a fost găsit plimbându-se năuc , tocmai în Alaska ! Nu voi înțelege niciodată ce căuta așa departe . Dacă voia o vacanță , de ce nu s-a dus în Grecia sau în Turcia , unde oricum , este mult mai cald ?!?

Dan V.Dumitriu, Laval, Canada, septembrie 2020

Sursa foto: allbusiness.com 

 

Uscatoare rufe