Ea și El

Aștepți de la căsătorie să te facă fericită? Total greșit! 

 

O căsătorie sănătoasă începe cu niște așteptări la fel de sănătoase din partea ambilor soți. Esența căsătoriei nu este nicidecum să găsim perechea ideală si să ne-o “adjudecăm”.  

Căsătoria înseamnă “a accepta”.

Acceptăm faptul că putem continua să construim o relație  cu o persoană chiar și atunci când ne simțim dezorientați, dezamăgiți sau epuizați. Ne alegem partenerul având în mintea noastră o listă  de “avantaje”. Noile relații se clădesc pe măsură ce acumulăm experiență de viață, cunoaștem oameni cât mai diferiți, trecem prin eșecuri amoroase, înțelegem mult mai multe despre noi.   Și de aici creionăm portretul-robot al partenerului pe care ni-l dorim. Desigur, apare și atracția intimă, dar asta nu înseamnă neapărat compatibilitate totală. 

Alegem oamenii care ne seamănă și care corespund exigențelor noastre și asta pentru că ne place să ne aflăm într-un mediu ..să-i zicem “familiar”, dar și pentru că scopul unei relații de durată este acela de a contribui la dezvoltarea  personală. În căutarea noastră de a deveni noi înșine, cei mai apropiați oameni devin cei mai buni profesori ai noștri.

Căsătoria nu poate “lucra” în locul nostru 

Magia  căsătoriei seamănă cu filmele de dragoste, dar ea nu ne împiedică să fim conștienți de propria noastră personalitate și de ceea ce putem dărui,  la rândul nostru,  în cadrul  relației. Cu cât ne vom dezvolta personal mai mult, cu atât vom simți o bucurie mai mare în viața în doi.

Deși pare straniu ce vă spunem, dar cu cât vom avea mai puține așteptări de la căsătorie, cu atât mai multă fericire vom primi în cadrul ei.

Relațiile noastre, chiar și cele pasagere,  sunt, de fapt,  lecțiile noastre cele mai valoroase. Însă relațiile constante ne vor învăța, de fapt,  cele mai importante lucruri. Interacțiunea noastră cu un partener scoate la iveală  întreaga noastră esență umană și felul în care reacționăm. Și nimeni altcineva nu ne va ajuta,  decât persoana cu care ne-am unit viața. 

Căsătoria este un dar, o șansă

Soarta ne oferă un partener cu care să pornim pe calea vieții și nu pe cineva care să ne fie ghid, să ne arate drumul. Dacă îl vom trata ca pe un adevărat tovarăș de drum ne va fi mai ușor să închidem ochii la neajunsurile sale,  recunoscând că nimeni nu este, de faot,  perfect.

Jumătatea noastră nu există doar pentru a ne satisface noua nevoile sufletești. Ea vine în viața noastră pentru a deveni parteneri egali. Iar noi trebuie să ne iubim jumătatea din toată inima, și atunci vom primi chiar mai mult decât oferim.

Căsătoria nu este deloc o garanție a fericirii, dar este în măsură să ne ofere, uneori, mult mai mult. Ne oferă șansa de a deveni fericiți, de a ierta, de a trăi în pace și armonie, de a ne realiza scopurile  vieții , de a ajunge la un compromis cu omul pe care-l iubim  și de a înțelege ce obligații ne revin și nouă.

Căsătoria nu rezolvă problemele în locul nostru.

Această sarcină este în totalitate a noastră și așa va fi întotdeauna. Ea constă în a găsi persoana potrivită și de a crea, alături de ea, un tot unitar.  

Sursa: cluber.com.ua 

Sursa foto: ru.hellomagazine.com 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook